Jeep: Εφτά τρελά concept cars για μία εκδήλωση!

Jeep: Εφτά τρελά concept cars για μία εκδήλωση!

Η Jeep κλείνει τα 75 χρόνια της και είπε να το γιορτάσει παρουσιάζοντας 7 νέα πρωτότυπα στο ετήσιο Moab Easter Jeep Safari.

H περίσταση είναι ιδανική. διότι και η μεγάλη εκδήλωση στη θρυλική έρημο του Moab (Utah) γιορτάζει και αυτή το χρυσό της ιωβηλαίο, κλείνοντας τα 50.

Η Jeep θα φέρει τα πρωτότυπά της στην εκδήλωση για να «βολιδοσκοπήσει τις αντιδράσεις του κοινού» με την προοπτική να βάλει κάποια από αυτά στην παραγωγή.

Το πιο εντυπωσιακό από τα πρωτότυπα είναι σίγουρα το Wrangler Trailcat, που το έχουν ονειρευτεί πολλοί καθώς πρόκειται για ένα Wrangler με κινητήρα Hellcat 6.2 V8 με κομπρέσορα που αποδίδει 716 PS! Η Jeep έχει μακρύνει το μεταξόνιο του Wrangler κατά 30 cm, έχει κοντύνει το παρμπρίζ κατά 5 cm και έχει βάλει άξονες Dana 60 βαρέως τύπου, αντίστοιχη ανάρτηση off-road και τροχούς 17” με ασφάλειες και λάστιχα BF-Goodrich Krawler T/A KX των 39,5 ιντσών.

Ακολουθεί το Crew Chief 715, που είναι βασισμένο στο Wrangler Unlimited και αποτίει φόρο τιμής στα παλιά στρατιωτικά φορτηγά Jeep και ειδικά στο Kaiser M175. Έχει ρετρό μάσκα που θυμίζει Kaiser, καρότσα, τροχούς 20” με ασφάλειες και στρατιωτικά λάστιχα NDT 40 ιντσών, άξονες Dana 60, rock-rails προστασίας από τα βράχια και ανάρτηση ψηλωμένη κατά 10 cm. Μοναδική είναι και η καμπίνα, με επενδύσεις από δέρμα και καναβάτσο, αεροπορικού τύπου διακόπτες και πυξίδα ναυσιπλοϊας! Ο κινητήρας είναι ο Pentastar 3.6 V6 με εισαγωγή κρύου αέρα και ειδική εξάτμιση, ενώ το κιβώτιο είναι αυτόματο 5άρι.

Η ρετρό διάθεση συνεχίζεται με το Shortcut, που είναι μια σύγχρονη, βασισμένη στο Wrangler, προσέγγιση του κλασικού πλέον Jeep CJ-5. Έχει ξεχωριστής σχεδίασης μάσκα, καπό, πίσω πόρτα, εμπρός και πίσω φτερά, ειδικούς χρωμέ προφυλακτήρες και νέο σύστημα εξαγωγής. Τη ρετρό εικόνα συμπληρώνουν οι κόκκινοι ατσάλινοι τροχοί των 17” με λάστιχα BF-Goodrich Mud-Terrain T/A KM2 35”.  

Η κορύφωση του ρετρό όμως έρχεται με το φορτηγάκι FC150, που έχει ένα γνήσιο αμάξωμα του 1960 προσαρμοσμένο πάνω σε ένα πλαίσιο από Wrangler του 2005. Οι άξονες είναι Dana 44 μπροστά και 60 πίσω, και οι τροχοί 17 ιντσών με 33ιντσα λάστιχα BF-Goodrich Mud-Terrain T/A KM2.

Το σύγχρονο Trailstorm είναι το απόλυτο όχημα για εξερευνήσεις, φορώντας ό,τι καλύτερο εξάρτημα προσφέρει η Jeep Performance Parts, όπως ανάρτηση ανύψωσης κατά 2 ίντσες με αμορτισέρ Fox, άξονες Dana 44, ειδικούς τροχούς 17” με λάστιχα off-road των 37” και εργάτη Rubicon.

Tο Comanche είναι ένα μοντέρνο pick-up βασισμένο στο Renegade, με 2λιτρο κινητήρα ντίζελ MTJ, 9άρι αυτόματο κιβώτιο και μετάδοση Jeep Active Drive Lock, με «κοντά» και πίσω διαφορικό που κλειδώνει.

Τέλος, το Renegade Commander είναι μια ακόμη πιο off-road έκδοση του Renegade Trailhawk που δεν θα ήταν δύσκολο να μπει σε παραγωγή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube