Infiniti QX80 Monograph, το μεγάλο SUV της φίρμας

Infiniti QX80 Monograph, το μεγάλο SUV της φίρμας

Με το νέο QX80 Monograph Concept, η Infiniti μας δίνει το στίγμα της στα μεγάλα πολυτελή SUV, στοχεύοντας πρωτίστως Βόρειο Αμερική και Μέση Ανατολή.

Την παραμονή του New York International Auto Show, η Infiniti αποκάλυψε μέσω μιας επίσημης φωτογραφίας το επιβλητικό πρωτότυπο QX80 Monograph. Μια σχεδιαστική σπουδή, πρόκριμα του επόμενου μεγάλου SUV της εταιρείας.

Η Infiniti λέει ότι το QX80 Monograph αντιπροσωπεύει και παρουσιάζει σε πρεμιέρα το πώς εκφράζεται η υφιστάμενη σχεδιαστική γλώσσα της εταιρείας σε ένα αυτοκίνητο αυτού του μεγέθους. Μια έκφραση που αναμιγνύει «γεωμετρικά και οργανικά σχήματα» στο 5μετρο σουλούπι του QX80.

Το αυτοκίνητο, επίσης μεγάλο σε ύψος, πάνω από δύο μέτρα, και άλλα τόσα φαρδύ, αποτελεί μια προεπισκόπηση του προσεχούς QX80 παραγωγής που φαίνεται περισσότερη συγκροτημένη και λιγότερο «φουσκωμένη» από το υφιστάμενο μοντέλο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ NAIAS 2017 – Επίσημο: Νέο Infiniti QX50 [videos]

Οι δραστικές σχεδιαστικές αλλαγές ξεκινούν από το εμπρός μέρος, όπου το QX80 Monograph κοσμείται με μια νέα γρίλια στη μάσκα και εμπρός φανάρια LED. Επιπλέον καπό, ευτυχώς, δεν ακολουθεί την παράξενη κλίση και την προεξοχή του υφιστάμενου μοντέλου που το κάνουν να μοιάζει σαν φάλαινα πάνω σε ρόδες.

Κατά τα λοιπά, το σχήμα προς τα πίσω είναι περισσότερο συμβατικό, με ελαφρώς φουσκωμένους τους γοφούς και μια μικρή ανωφερή γωνία στο κάτω μέρος στο πίσω κρύσταλλο. Πίσω από τους εμπρός τροχούς, η Infiniti τοποθέτησε εξαγωγές αέρα, με τις οποίους λέει ότι μπορεί να μειώσει την οπισθέλκουσα, διοχετεύοντας έξω την τυρβώδη ροή του αέρα από τους θόλους των τροχών. Κατά τα λοιπά, το πρωτότυπο πατά σε θηριώδεις ζάντες 24” σε μαύρο χρώμιο και βουρτσισμένες χάλκινες διακοσμήσεις, καθώς επίσης και πατήματα μαρσπιέ σε βουρτσισμένο αλουμίνιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Infiniti Project Black S

Μιλώντας για το σχεδιασμό, ο Alfonso Albaisa, αντιπρόεδρος του σχεδιαστικού τμήματος σε παγκόσμια κλίμακα για την εταιρεία είπε, «Το QX80 Monograph παρέχει την ευκαιρία να φανταστούμε εκ νέου την σχεδιαστική υπογραφή του DNA της Infiniti σε μια τελείως διαφορετική κλίμακα. Σμιλέψαμε το αμάξωμα να είναι καθαρό, ευθύ και οριζόντιο, με μια μυϊκή ρώμη, τόσο ωμή όσο και αισθησιακή: Από τα η μια “ο Σκεπτόμενος” του Rodin και από την άλλη ο Μιχαήλ Άγγελος. Η « carrozzeria» Infiniti χρησιμοποίησε ένα καλούπι με τη λυγεράδα του χαλκού που συνδυάζεται με μια υπέρ-δυναμική γρίλια διπλής αψίδας με αφηρημένο δομικά πλέγμα, ξεχωριστά εμπρός φανάρια που αιχμαλωτίζουν το μάτι και εντυπωσιακούς αεραγωγούς στα φτερά. Οι σχεδιαστές μας συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν, βρίσκοντας νέους δρόμους για την καλλιτεχνία της Infiniti».

Πέρα όμως από τη δήλωση ότι το QX80 Monograph Concept υιοθετεί ένα μοναδικό ντιζάιν, η Infiniti λέει ότι αυτό τη φέρνει ένα βήμα εμπρός στην κατηγορία των μεγάλων πολυτελών SUV. Δηλώνει δε ότι επέχει θέση «ιδιωτικού τζετ για το δρόμο» και ότι θα αποδειχτεί ιδιαίτερα δημοφιλές σε Βόρειο Αμερική και Μέση Ανατολή, όταν θα λανσαριστεί το 2018.

[Πηγή Infiniti]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube