Infiniti Project Black S

Infiniti Project Black S

Η ειδική έκδοση του Q60 μας προϊδεάζει για την μελλοντική γκάμα σπορ μοντέλων της εταιρείας.

Με πηγή έμπνευσης την τεχνολογία της Formula One, το Project Black S μας δίνει μια γεύση από την μελλοντική γκάμα αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων της Infiniti.

Το νέο πρωτότυπο βασίζεται στην κορυφαία έκδοση του τετρακίνητου Infiniti Q60 με τον 3λιτρο twin-turbo V6 των 400 ίππων και εξελίχθηκε σε συνεργασία με την RenaultSport Formula One Team. Ξεχωρίζει από το έντονης σχεδίασης αεροδυναμικό κιτ με τα πολλά ανθρακονημάτινα μέρη και το εξελιγμένο “υβριδικό” σύστημα, αποτελώντας πηγή έμπνευσης για τα νέα σπορ αυτοκίνητα της φίρμας.

« Η Infiniti αποτελεί τον premium κατασκευαστή της Συμμαχίας Renault-Nissan και συνεργάζεται σε τεχνικό επίπεδο με την ομάδα Formula 1 της RenaultSport, οπότε είναι φυσιολογικό να δουλεύουμε μαζί για να φέρουμε πρωτοποριακή υβριδική τεχνολογία υψηλών επιδόσεων στους πελάτες μας. Η Infiniti παρουσίασε πρόσφατα μία νέα οικογένεια κινητήρων και το Project Black S είναι το επόμενο βήμα», αναφέρει ο Πρόεδρος της Infiniti, Roland Krueger.

To υβριδικό σύστημα υψηλών επιδόσεων του Project Black S διαθέτει ένα σύστημα ανάκτησης ενέργειας (ERS), σαν αυτό που χρησιμοποιείται στην Formula 1, που αποθηκεύει την ενέργεια από το φρενάρισμα και τα καυσαέρια σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου. Η χρήση της ενέργειας αυτής θα ενισχύει το έργο του κινητήρα και η ισχύς θα φτάνει τους 500 ίππους. Επιπλέον, βελτιώνεται η απόκριση στο γκάζι και εξαλείφεται το turbo lag του κινητήρα.

Το Infiniti Project Black S θα παρουσιαστεί την παραμονή της Εκθέσεως της Γενεύης και στόχος του είναι να «μετρήσει» την ανταπόκριση του κοινού για την ενδεχόμενη σπορ σειρά αυτοκινήτων της φίρμας.

[Πηγή: Autocar UK, Infiniti]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube