H Volkswagen μας δείχνει το ηλεκτρικό SUV της [video]

H Volkswagen μας δείχνει το ηλεκτρικό SUV της [video]

Στην ΙΑΑ 2109, στη Φρανκφούρτη, η Volkswagen επιδεικνύει στο σταντ της καμουφλαρισμένο πρωτότυπο του δεύτερου μοντέλου της ηλεκτρική οικογένειας ID που θα είναι -τι άλλο;- ένα SUV.

Στη Φρανκφούρτη, με αιχμή την παρουσίαση του ID.3 μετά τυμπανοκρουσιών, η Volkswagen ξεκινά την επίθεσή της στην ηλεκτρική αγορά. Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Ύστερα από την αλυσιδωτή παρουσίαση πρωτοτύπων μεταξύ του Σεπτεμβρίου 2016 και του Απριλίου 2019, η VW θα προχωρήσει στο επίσης αλυσιδωτό λανσάρισμα των αντίστοιχων μοντέλων παραγωγής!

To Wolfsburg το ανακοίνωσε στο τέλος της συνέντευξης Τύπου: Tο επόμενο μέλος της οικογένειας ID θα παρουσιαστεί την άνοιξη του 2020. Ο Γερμανός κατασκευαστής δεν διστάζει μάλιστα να δώσει μια πρόγευση στην ΙΑΑ 2019 με ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο στο σταντ. Και παρόλο που το κόνσεπτ παρουσιάζεται μέσα σε ένα αρκετά σκοτεινό κουτί, δεν μας εμποδίζει να το αντιληφθούμε ως μια προεπισκόπηση του μοντέλου, το οποίο θα μπορούσε να ονομάζεται ID.4.

VW ID.4

Ακολουθώντας τη λογική και τη διαδοχή των πρωτοτύπων, λέμε ότι αυτή είναι η έκδοση παραγωγής του ID.Crozz. Παρόλο όμως που πρόκειται πράγματι για ένα SUV, εδώ στη Φρανκφούρτη ανακαλύπτουμε ένα αυτοκίνητο σαφώς λιγότερο «κουπέ» από το αρχικό πρωτότυπο. Και παρόλο που το πρόπλασμα αυτό καλύπτεται από ψυχεδελικό καμουφλάζ, μπορούμε να διακρίνουμε τόσο το σχήμα των εμπρός όσο και των πίσω φαναριών. Στο εμπρός όπως και στο πίσω μέρος, μια φωτεινή λωρίδα συνδέεται με το σήμα της εταιρίας, το οποίο επίσης πιθανότατα θα φωτίζεται.

Και αυτό το μοντέλο θα βασίζεται φυσικά στη νέα πλατφόρμα της Volkswagen για τα EV, την ΜΕΒ. Καθώς το Wolfsburg πρέπει να προχωρήσει σε επωφελείς συνέργειες και οικονομίες κλίμακας για τη μείωση του κόστους, το ID.4 αναμένεται να μοιράζεται τις μπαταρίες του με το ID.3. Τουλάχιστον τις δύο μεγαλύτερες, των 58 και 77kWh, που παρέχουν αντίστοιχη αυτονομία 400 και 500 km.

id.4

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube