Πώς και πόσο να κοστολογήσεις το υπερσπάνιο Ford GTX1;

Πώς και πόσο να κοστολογήσεις το υπερσπάνιο Ford GTX1;

Πρόκειται για την τάργκα έκδοση του υπέροχου Ford GT, κατασκευάστηκαν μόλις 40. Τώρα μπορεί να γίνει δική σου.

Το εξαιρετικό GT της Ford ήρθε στα μέσα της δεκαετίας του 2000 και πολλοί το θεώρησαν ακόμα ανώτερο κι από τις Ferrari της εποχής. Δεν υπήρχε όμως εργοστασιακή ξεσκέπαστη έκδοση, μέχρι που η Genaddi Design Group με έδρα το Ουισκόνσιν παρουσίασε το Ford GTX1. 

Από τα 4.038 Ford GT, μόνο τα 40 μετατράπηκαν σε τάργκα κι εκτιμώνται ιδιαίτερα από τους συλλέκτες. Το GTX1 αποτίει τιμής στο GT40 X-1 που κέρδισε τις 24 Ώρες του Σέμπρινγκ το 1966

Κατασκευάστηκαν μόνο 40 Ford GTX1 και τώρα ένα μπορεί να γίνει δικό σου, έχοντας διανύσει μόλις 26.000 km

Η Ford εκτίμησε τόσο πολύ το GTX1, ώστε το εξέθεσε στο περίπτερό της στην έκθεση SEMA το 2005, προτού η Genaddi Design Group αρχίσει την κατασκευή των αυτοκινήτων πελατών.

Ford GTX1

Η μετατροπή ενός GT σε GTX1 περιελάμβανε το κόψιμο των άνω πλαισίων της πόρτας και της οροφής, για τη δημιουργία ενός νέου τάργκα καλύμματος από ανθρακονήματα. Αλλά κι ενός νέου πάνελ για κάλυμμα του κινητήρα, που επιτρέπει στους περαστικούς να θαυμάζουν τον κομπρεσοράτο V8. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ford GT40 Le Mans ’69 Revival: Σε ανάμνηση της ιστορικής νίκης του 1969

Ο V8 απέδιδε από 507 ως 557 PS στο εργοστασιακό GT, αλλά μερικά από τα GTX1, συμπεριλαμβανομένου του αυτοκινήτου που είναι προς πώληση, έλαβαν κιτ αναβάθμισης στα 710 PS.

Ford GTX1

Tο συγκεκριμένο Ford GTX1 επέστρεψε στην Genaddi λίγα χρόνια μετά την αρχική του επέμβαση για να αποκτήσει πόρτες που ανοίγουν προς τα επάνω και να μας χαρίσει αυτή τη μοναδική πίσω θέα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτό είναι το μοναδικό Ford GT40 Roadster που σώζεται στον πλανήτη

Δεν ήταν όλα ρόδινα πάντως. Δεν έμειναν ευχαριστημένοι όλοι όσοι έκαναν μετατροπή στο GT τους. Μερικοί μάλιστα ήταν τόσο απογοητευμένοι με την ποιότητα του αποτελέσματος, ώστε δεν δέχτηκαν να παραλάβουν το αυτοκίνητο.

Ford GTX1

Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν ιδιαίτερες αλλαγές πέρα από την τοποθέτηση των καθισμάτων 25 mm χαμηλότερα, ενός short shift της Ford Racing και τα πατάκια με τον λογότυπο GTX1.

Ford GTX1

Απομένει μία μέρα για την ολοκλήρωση της δημοπρασίας και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η υψηλότερη προσφορά για το Ford GTX1 των 26.000 km ανέρχεται ήδη στα $515.000 (€470.000). Πόσο λες να φτάσει;

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube