Ο Mate Rimac παρουσίασε τον ηλεκτρικό διάδοχο του Yugo

Ο Mate Rimac παρουσίασε τον ηλεκτρικό διάδοχο του Yugo

Σε πρωταπριλιάτικη διάθεση, ο Κροάτης παρουσίασε ένα αμάξωμα σε στιλ VW Scirocco, σαν σύγχρονο ηλεκτρικό Yugo.

Mate Rimac

Είναι πρωταπριλιάτικη παράδοση των αυτοκινητοβιομηχανιών να συναγωνίζονται να ξεπεράσουν η μία την άλλη με περίτεχνες φάρσες. Ο Mate Rimac, διευθύνων σύμβουλος της Bugatti και της Rimac, έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας με μια ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

Παρουσίασε ένα 3θυρο χάτσμπακ με σπορτίφ χαρακτηριστικά. Χαμηλό και φαρδύ αμάξωμα, με τονισμένα πίσω φτερά, θα μπορούσε να είναι το νέο Scirocco. Η μπροστινή όψη θυμίζει έντονα το ηλεκτρικό hypercar Nevera κι ο Mate Rimac δήλωσε ότι θα αποτελέσει τον διάδοχο του θρυλικού Yugo.

«Ένα αυτοκίνητο για τον λαό», επιτέλους θα πλημμυρίσουμε με Rimac, υπόσχεται ο Mate Rimac

Την εικόνα συμπληρώνουν οι τεράστιες ζάντες και μια περίτεχνη πελώρια αεροτομή που αγκαλιάζει ολόκληρο το πίσω μέρος.

Mate Rimac

Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι το μικρό Rimac θα ήταν πλήρως ηλεκτρικό, πιθανώς να μοιραζόταν κάποιον ή κάποιους από τους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που κινούν το υπέρτατο hypercar. 

Ακόμη κι ένας από αυτούς θα αρκούσε για να είναι ταχύτερο από ανταγωνιστές όπως το Audi RS3 Sportback κι η Mercedes-AMG A45. Θυμίζουμε ότι το Nevera αποδίδει 1.914 ίππους. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το επόμενο μοντέλο της Rimac θα καίει πετρέλαιο

Ο Mate Rimac σχολίασε στο Instagram: «Θα αποκαλύψουμε κάτι ιδιαίτερο στις 26 Ιουνίου. Κάποια μέσα ενημέρωσης εικάζουν ότι θα είναι hot hatch. Λοιπόν, με κάρφωσαν! Αποφασίσαμε να μην σας κάνουμε όλους να περιμένετε μέχρι τον Ιούνιο. Εδώ είναι… Ο πνευματικός διάδοχος του Yugo – από κάθε άποψη. Επιτέλους κάτι για τον λαό!».

Mate Rimac

Η αναφορά του Yugo καταδεικνύει ότι η ανάρτηση είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Η Rimac δεν θα μπορούσε ρεαλιστικά να παράγει ένα προσιτό μοντέλο ή να χειριστεί τον όγκο παραγωγής ενός EV μαζικής παραγωγής με τις τρέχουσες εγκαταστάσεις του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Rimac Nevera, εξαΰλωσε το ρεκόρ του Tesla Model S Plaid στο Nürburgring! [video]

Επιπλέον, η προσφορά ενός οικονομικού μοντέλου δεν συμβαδίζει με την εστίαση της μάρκας στα υπεραυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων, ανεξάρτητα από το πόσο ελκυστικό μπορεί να φαίνεται για όλους εμάς. 

Mate Rimac

Το εικονιζόμενο πρωτότυπο πάντως δεν κινείται παντελώς στη σφαίρα της φαντασίας. Η κροατική μάρκα εργάζεται όντως πάνω σε ένα EV με αμάξωμα χάτσμπακ. Το 2019 άρχισε να εξελίσσει ένα Robotaxi σε συνεργασία με τη Hyundai και την Kia κι όντως αναμένουμε επίσημες ανακοινώσεις στις 26 Ιουνίου.

Το νέο EV έχει περιγραφεί ως «επαναστατικό όχημα χτισμένο σε μια εντελώς νέα πλατφόρμα σχεδιασμένη με γνώμονα την ασφάλεια και την άνεση». Εκτός από την προηγμένη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, το Robotaxi θα διαθέτει επίσης προηγμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας. Αναμένουμε να μάθουμε περισσότερα τους επόμενους μήνες.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube