Volvo XC40: Τα teaser άρχισαν νωρίς

Volvo XC40: Τα teaser άρχισαν νωρίς

Η Volvo μέσω του Instagram προχώρησε στο πρώτο teaser του νέου της crossover XC40, με μερική αποκάλυψη του πίσω μέρους του που φέρνει στο 40.1 concept.

Το πρώτο teaser της Volvo για το νέο XC40 απεικόνιζε μια κοντινή λεπτομέρεια του επερχόμενου crossover, χωρίς να αφήνει φυσικά ούτε υποψία για το υπόλοιπο αυτοκίνητο.

Ωστόσο μια τυχαία διαρροή από το γερμανικό λογαριασμό της Volvo στο Instagram μας δίνει την μορφή του νέου CUV της σουηδικής εταιρείας.

Το σκοτεινιασμένο teaser αποκαλύπτει το χάτσμπακ κομμάτι του XC40, πίσω μέρος που είναι παρόμοιο με αυτό του πρωτοτύπου 40.1. Απ’ όσο μπορούμε να δούμε από την εικόνα, τα δύο αυτοκίνητα μοιράζονται το ενσωματωμένο χείλος εκφυγής στην οροφή, με την έκδοση παραγωγής να έχει επιπλέον, και όπως θα ήταν αναμενόμενο άλλωστε, καθαριστήρα στο πίσω τζάμι. Ένα σετ από ισχνά φώτα LED τρέχει προς τα κάτω στο οξείας γωνίας πίσω τζάμι, καταλήγοντας σε τετράγωνη φόρμα με τα γραφικά του να τονίζουν το τετράγωνο περίγραμμα. Τέλος βλέπουμε μια τραπεζοειδή μπούκα εξάτμισης που ενσωματώνεται με αρμονία στον προφυλακτήρα.

Με δεδομένες τις ομοιότητες στο πίσω μέρος, πιθανότατα το XC40 θα υιοθετήσει την αισθητική φόρμα του 40.1 και εμπρός. Και φυσικά όλο το οικογενειακό ύφος που έχουμε δει τόσο στα SUV όσο και στα «πολιτικά» αυτοκίνητα της εταιρείας: Εμπρός φανάρια «Σφυρί του Θωρ» και φαρδιά γρίλια στη μάσκα με εσωτερικά πτερύγια. Αν δε κρίνουμε από το πίσω μέρος, μάλλον θα έχουμε να κάνουμε με μια μικρότερη και πιο γωνιώδη εκδοχή των XC60 και XC90.

Η Volvo θα προσφέρει το XC40 είτε με μονοχρωματικό αμάξωμα είτε με δύο χρωματικών τόνων. Και ο μαύρος προφυλακτήρας του αυτοκινήτου της διαρροής μας κάνει να υποπτευόμαστε πως πρόκειται για τη δεύτερη περίπτωση. Στο εσωτερικό, οι επιλογές εξατομίκευσης αναμένονται καταιγιστικές και σφόδρα μοντέρνες, με ανώτερο επίπεδο χρωματικών συνδυασμών για την καμπίνα, που δεν έχουμε ξαναδεί σε Volvo. Ασυνήθιστες επιλογές, όπως τα πορτοκαλί ταπέτα και η κόκκινη ταπετσαρία αποτελούν κράχτες για μια πιο νεανική απήχηση από τα μεγάλα πλέον XC60 και XC90.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κατασκοπευτικές εικόνες από το εσωτερικό του Volvo XC40

Το επερχόμενο XC40 θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Volvo που θα στηρίζεται στην Compact Modular Architecture, με βασικό κινητήρα τον 1.500άρι 3κύλινδρο μοτέρ που προέρχεται από το κόψιμο του ενός κυλίνδρου από το δίλιτρο 4κύλινδρο της οικογένειας DRIVE-e. Προφανώς στην γκάμα θα βρίσκονται και ντίζελ, μαζί με ατμοσφαιρικές και τούρμπο εκδόσεις βενζινοκινητήρων. Μια υβριδική έκδοση των 180 ίππων, με βενζινοκινητήρα 106 PS και ηλεκτρομοτέρ 75 PS θα βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας, με την ονομασία T5 Twin Engine. Το πιο eco XC40 θα είναι προσθιοκίνητο, με 7άρι αυτόματο σασμάν και αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 48 km. Το ίδιο πακέτο πλατφόρμας-μοτέρ αναμένεται αργότερα να αποτελέσει τη βάση και για τα μελλοντικά S40/V40.

H τιμή για το νέο Volvo XC40 αναμένεται να ξεκινά στην Ευρώπη από τις 28.000 ευρώ, υπερφαλαγγίζοντας τιμολογιακά ανταγωνιστές, όπως η επερχόμενη Jaguar E-Pace, το υφιστάμενο Audi Q3, αλλά και το Range Rover Evoque. Ετησίως, η σουηδική εταιρεία εκτιμά ότι θα πουλάει 100.000 κομμάτια, νούμερο που προϊδεάζει για μεγάλη επιτυχία αν αναλογιστούμε ότι η Volvo το 2016 πούλησε 534.332 όλων των μοντέλων και των τύπων.

[Πηγή volvo.lov μέσω Instagram]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube