Volvo XC40 2018, φουλ στην τεχνολογία ασφαλείας [video]

Volvo XC40 2018, φουλ στην τεχνολογία ασφαλείας [video]

Στο επερχόμενο Volvo XC40 μεταγγίζεται όλη η τεχνολογία ασφάλειας από τα μεγαλύτερα XC60 και XC90.

Ο βενιαμίν των crossover της Volvo, το επερχόμενο XC40 δεν θα προσπεράσει την εφαρμοσμένη τεχνολογίας ασφαλείας που ήδη χρησιμοποιείται στα μεγαλύτερα XC60 και XC90.

Έτσι το κόμπακτ CUV της σουηδικής εταιρείας θα ενσωματώνει μια πληθώρα ενεργητικών και παθητικών συστημάτων που είδαμε να κάνουν πρεμιέρα στα μοντέλα που βασίζονται στη μεγαλύτερη πλατφόρμα SPA. To ΧC40 θα είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που θα πατά πάνω στη νέα αρχιτεκτονική CMA και θα εφοδιάζεται από κάμερα 360ο μέχρι σύστημα ημί-αυτόνομης οδήγησης που στην ορολογία της Volvo αναφέρεται ως «Pilot Assist».

Εξελιγμένο για αστική κυρίως χρήση, το πρώτο XC της εταιρείας με το 40 να έπεται εστιάζει σημαντικά στην ασφάλεια αυτού του περιβάλλοντος με συστήματα όπως την επιτήρηση κάθετης κυκλοφορίας και το αυτόνομo φρενάρισμα ανάγκης. Το γεγονός είναι η Volvo κάνει teasing στο νέο crossover με ένα video που στην πραγματικότητα πρωταγωνιστεί ένα… XC60. O μεγαλύτερος αδελφός λοιπόν «σεργιανάει» στην πόλη, δείχνοντάς μας τι θα μπορεί να κάνει ο βενιαμίν. Η Volvo δεν διευκρινίζει ποια συστήματα θα είναι στάνταρ και ποια έξτρα, αλλά είναι καλό πως γνωρίζουμε ότι υφίστανται είτε έτσι είτε αλλιώς.

Εκείνο που κάνει εντύπωση είναι ότι την παρουσίαση του teaser video ανέλαβαν να κάνουν αποκλειστικά τρεις γυναίκες που, όσο κι αν το θεωρήσουμε τυχαίο, η σημειολογία δείχνει ότι η Volvo ποντάρει τα μέγιστα στο γυναικείο καταναλωτικό κοινό.

Το video που θα δείτε έρχεται σε συνέχεια ενός άλλου της προηγούμενης εβδομάδας που ανακοίνωνε ότι η Volvo σχεδιάζει να βάλει ένα τέλος στο παραφόρτωμα της καμπίνας, με ένα αριθμό αποθηκευτικών χώρων και με «τσέπες» στις πόρτες, ικανές να φιλοξενήσουν ένα λάπτοπ ή ένα τάμπλετ. Ενώ αν πάμε παραπίσω, το πρώτο teaser που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Ιούλιο έκανε αναφορά στην ατελείωτη δυνατότητα εξατομίκευσης του νέου XC40.

Εν αναμονή λοιπόν της επίσημης παρουσίασης και μιας και η Volvo δεν θα βρίσκεται στην ΙΑΑ 2107 στην Φρανκφούρτη, αυτή θα γίνει σε κάποια ειδική εκδήλωση, πιθανόν στη Σουηδία, τώρα μέσα στο φθινόπωρο. Και για να μην αφήσουμε κενά στην ενημέρωσή σας, η μητρική Geely έχει αποφασίσει η εταιρεία να δίνει το παρών σε τρία Σαλόνια Αυτοκινήτου: Στο North American International Auto Show στο Detroit, στο Salon de l’ Automobile στη Γενεύη και είτε στο Auto Shanghai είτε στο Auto China του Πεκίνου.

Δείτε παρακάτω και τα τρία teaser video του XC40, αρχής γενομένης από το πιο πρόσφατο...

[Πηγή Volvo]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube