Volvo: Μια οικογένεια θα συμμετάσχει στην εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης [video]

Volvo: Μια οικογένεια θα συμμετάσχει στην εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης [video]

Η οικογένεια Hain θα πάρει μέρος σε πραγματικές δοκιμές πλήρως αυτόνομης οδήγησης στους δρόμους της Σουηδίας.

Η Volvo προχωρεί το πρόγραμμα εξέλιξης της αυτόνομης οδήγησης αργά και σταθερά, ελπίζοντας να προσφέρει την επιλογή ενός συστήματος “full autopilot” σε όλα της τα μοντέλα το 2021.

Σε μία από τις πολλές αρχικές φάσεις του προγράμματος, η σουηδική φίρμα δίνει σε μια οικογένεια από το Göteborg της Σουηδίας την ευκαιρία να ζήσει από πρώτο χέρι την πλήρως αυτόνομη οδήγηση.

Η οικογένεια Hain θα συμμετάσχει σε ερευνητικό πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης σε πραγματικές συνθήκες. Το πρόγραμμα δηλαδή θα γίνει με πραγματικά αυτοκίνητα μέσα στην πραγματική κυκλοφορία. Η ιδιαίτερη προσέγγιση της Volvo είναι «να ορίσει την τεχνολογία με βάση τον οδηγόόχι το αντίστροφο».

Το πρότζεκτ Drive Me” είναι μια συνεργασία πολλών διαφορετικών εταιρειών με σκοπό την εξέλιξη του πιο προηγμένου και εκτεταμένου προγράμματος αυτόνομης οδήγησης στον κόσμο σήμερα. Μέχρι το 2021, προγραμματίζεται να κυκλοφορούν μέσα και γύρω από το Göteborg, το Λονδίνο και την Κίνα, έως και 100 αυτόνομα αυτοκίνητα που θα τα οδηγούν καθημερινοί άνθρωποι όπως η οικογένεια Hain.

«Θέλουμε να μάθουμε περισσότερα για το πώς νιώθουν οι άνθρωποι όταν ενεργοποιούν και απενεργοποιούν την αυτόνομη οδήγηση, πώς θα πρέπει να είναι αυτή η εναλλαγή, και τι θα κάνουν μέσα στο αυτοκίνητο όταν τους πηγαίνει στον προορισμό τους», δήλωσε ο Henrik Green, αντιπρόεδρος υπεύθυνος για την Έρευνα & Εξέλιξη στο Volvo Car Group.

H τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης χρησιμοποιεί την υπάρχουσα έκδοση του συστήματος Pilot Assist που προσφέρεται στα Volvo XC90, S90 και V90. Μια σειρά από κάμερες κι ένας αισθητήρας LIDAR (Light Detection and Ranging) τοποθετημένος μπροστά, επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να οδηγείται εντελώς μόνο του, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Το πρόγραμμα βρίσκεται ακόμη σε αρχική φάση, αλλά η Volvo ελπίζει ότι η γνώση που συλλέγει θα της επιτρέψει να προσφέρει το πρώτο της πλήρως αυτόνομο αυτοκίνητο σε πελάτες το 2021.

[Πηγή: Volvo]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube