Toyota Supra 2017 με αυτόματο σασμάν και ηλεκτρονικά BMW

Toyota Supra 2017 με αυτόματο σασμάν και ηλεκτρονικά BMW

Οι τελευταίες φωτογραφίες της Supra επιβεβαιώνουν ότι θα μοιράζεται μηχανικά μέρη και κιβώτιο με την επερχόμενη BMW Z4.

Η σφόδρα αναμενόμενη Toyota Supra 2017 θα φορά αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και θα χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά της BMW, όπως φαίνεται από τις νέες φωτογραφίες του εσωτερικού ενός πρωτοτύπου εξέλιξης.

Το πρωτότυπο φωτογραφήθηκε κατά τη διάρκεια δοκιμών στην πίστα του Nürburgring και πρόκειται για ένα μουλάρι εξέλιξης του διθέσιου Toyota που θα είναι «δίδυμο» με τη μελλοντική BMW Z4. Από τη φωτογραφία βλέπουμε ότι κάνει χρήση του κλασικού λεβιέ των αυτόματων σασμάν της BMW, αλλά διαθέτει και την ίδια οθόνη του συστήματος πολυμέσων εγκατεστημένη στην κορυφή του ταμπλό, το ίδιο περιστροφικό χειριστήριο του i-Drive πάνω στο κεντρικό τούνελ, καθώς και τα ίδια χειριστήρια κλιματισμού/αερισμού.



Πέρα από τα φαινόμενα και οι πληροφορίες μιλούν ότι τα δύο αυτοκίνητα θα μοιράζονται το ίδιο κιβώτιο, μόνο που στην περίπτωση της Supra 2017 η κλιμάκωση θα είναι διαφορετική. Στις ομοιότητες και το κοινό υβριδικό τετρακίνητο set-up που απαρτίζεται στο θερμικό μέρος του από ένα βενζινοκινητήρα της BMW συνδυασμένο με ηλεκτρομοτέρ και την ενέργεια να αποθηκεύεται σε υπέρ-πυκνωτές που θα έχουν συγγένεια με αυτούς που χρησιμοποιούνται στο αγωνιστικό Toyota TS030 Hybrid Le Mans.

Η Toyota ερωτηθείσα από το Autocar αρνήθηκε να αποκαλύψει τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα Supra 2017, λέγοντας, «δεν κάνουμε σχόλια για μελλοντικά μοντέλα». Ωστόσο, πηγές αναφέρουν ότι η χρήση υβριδικού set-up σημαίνει ότι πιθανότατα θα διατίθεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Η επιρροή στο ντιζάιν προέρχεται από το πρωτότυπο FT-1 που είχαμε δει στο NAIAS 2014, στο Detroit. Η Supra θα κατασκευάζεται πάνω στην ίδια πλατφόρμα με την επερχόμεη BMW Z4, που θα κάνει χρήση της ανθρακονημάτινης αρχιτεκτονικής των υφιστάμενων i3i8 και Series. Ωστόσο, αντίθετα με την ανοιχτή Z4, η Supra θα διατίθεται αποκλειστικά σε κουπέ.



Με πρόβλεψη να λαναριστεί στην αγορά το 2018, λίγο αργότερα από τη Z4, η νέα Supra θα έρθει να συνεχίσει ύστερα από 16 χρόνια απουσίας την ιστορία του ονόματος. Η νέα Supra 2017 θα έρθει να τοποθετηθεί στην γκάμα της Toyota πάνω από την GT86, θέση που θα την κατατάξει ως τη ναυαρχίδα της Toyota. Προφανώς και η τιμή της θα είναι σημαντικά ψηλότερη από αυτή της GT86 που στην Ελλάδα κοστίζει ….. ευρώ, κάτι που το επιβάλλουν τόσο το προηγμένο σύστημα κίνησης όσο και η ανθρακονημάτινη δομή.

Η Toyota μας έχει δείξει για πρώτη φορά το δυναμικό επιδόσεων ενός υβριδικού αυτοκινήτου της με το πρωτότυπο Yaris Hybrid-R το 2013. Το αυτοκίνητο απέδιδε 420 άλογα μέσω ενός 4κύλινδρου 1.600άρη βενζινοκινητήρα και ενός ηλεκτροκινητήρα για κάθε πίσω τροχό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube