BMW Z5 και Toyota Supra δοκιμάζονται στο Nürburgring [videos]

BMW Z5 και Toyota Supra δοκιμάζονται στο Nürburgring [videos]

Τα δύο σπορ μοντέλα, εκτός από την ίδια πλατφόρμα μοιράζονται και την πίστα του Nürburgring, όπου πραγματοποιούν τις τελευταίες τους δοκιμές εξέλιξης.

Όπως γνωρίζουμε ήδη, η BMW και η Toyota συνεργάζονται για τη δημιουργία ενός σπορ μοντέλου το οποίο θα κυκλοφορήσει στην αγορά σε ανοιχτή έκδοση ως Ζ5 και σε κουπέ ως νέα Supra.
 
Αυτές τις ημέρες, καμουφλαρισμένα πρωτότυπα και των δύο μοντέλων γράφουν γύρους στο Nürburgring Nordschleife. Πραγματοποιούν τις τελευταίες δοκιμές εξέλιξης εν όψει του λανσαρίσματός τους, το οποίο τοποθετείται για τη μεν Z5 το ερχόμενο φθινόπωρο, για τη δε Supra στις αρχές του 2018. Η δεύτερη μάλιστα δεν θα κυκλοφορήσει με τα σήματα της Toyota, αλλά με εκείνα της Gazoo Racing.
 
Στην περίπτωση της Ζ5, το πρωτότυπο ενσωματώνει ήδη τα φανάρια του αυτοκινήτου παραγωγής, επιτρέποντας να έχουμε μια πιο σαφή άποψη για την εμφάνισή του, ενώ η Supra φοράει πρόχειρα τοποθετημένα φωτιστικά σώματα. Είναι ξεκάθαρη όμως η μορφή της οροφής, με τη χαρακτηριστική double bubble επιφάνεια στο επάνω μέρος της.
 
 
Σύμφωνα με της μέχρι τώρα πληροφορίες, η γκάμα της BMW Z5 θα περιλαμβάνει εκδόσεις με 4κύλινδρο δίλιτρο κινητήρα 252 PS και 6κύλινδρο 3λιτρο με 340 PS. Ο μεγαλύτερος εξ αυτών θα είναι ο βασικός κινητήρας της Supra, ενώ οι κορυφαίες εκδόσεις και των δύο μοντέλων θα ενσωματώνουν υβριδική τεχνολογία. Συγκεκριμένα θα παντρεύουν τον παραπάνω 6κύλινδρο με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, σε έναν συνδυασμό που θα αποδίδει πάνω από 450 PS.
 
Στα παρακάτω video μπορούμε να δούμε, και στην περίπτωση της Supra να ακούσουμε, τα δύο σπορ μοντέλα:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube