Προπομπός της νέας Supra το Toyota FT-1; [video]

Προπομπός της νέας Supra το Toyota FT-1; [video]

Το άκρως εντυπωσιακό πρωτότυπο Toyota FT-1 πατάει με το ένα πόδι στο παρελθόν και με το άλλο στο μέλλον των σπορ μοντέλων της φίρμας.

Ίσως το εντυπωσιακότερο πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στην Έκθεση του Detroit (NAIAS) είναι το Toyota FT-1. Το δημιούργημα της σχεδιαστικής ομάδας Calty από την California των Η.Π.Α. Έχει επιρροές από τα παλιότερα σπορ μοντέλα της Toyota, αλλά κοιτά σαφώς προς το μέλλον.

Σύμφωνα με την ίδια την εταιρία τα αρχικά στο όνομα του FT-1 σημαίνουν Future Toyota, ενώ ο αριθμός 1 δεν υποδηλώνει το πρώτο χρονικά μοντέλο αλλά το καλύτερο, το απόλυτο, όπως στη Formula 1. Για τη σχεδίασή του η ομάδα Calty άντλησε έμπνευση από σπορ μοντέλα της Toyota όπως τα 2000GT, Celica, Supra και GT86. «Θέλαμε να δείχνει σαν να έχει σμιλευτεί από τον αέρα και ταυτόχρονα να ψύχει επαρκώς τον κινητήρα και να αποδίδει αεροδυναμικά».



Ταυτόχρονα με την παρουσίαση του FT-1 στην Έκθεση του Detroit η Toyota έδωσε στη δημοσιότητα και ένα video που εστιάζει σε κάποιες κρυφές του λεπτομέρειες.

Οι πρώτοι που θα μπορέσουν να οδηγήσουν το Toyota FT-1 πάντως, ή τουλάχιστον τη virtual εκδοχή του, είναι οι παίκτες του Gran Turismo 6. Το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο για download από αύριο κιόλας. Ο διευθύνων σύμβουλος της Toyota Akio Toyoda το έχει ήδη οδηγήσει στο GT6 πριν δώσει το τελικό ΟΚ για το λανσάρισμά του...



[Πηγή: Toyota USA]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube