H επερχόμενη BMW «Ζ5» δεν θα ονομάζεται Z5 [video]

H επερχόμενη BMW «Ζ5» δεν θα ονομάζεται Z5 [video]

Supra και κάτι σε «Z» αναμένεται αντίστοιχα από Toyota και BMW μέσα στο 2017, με τη δεύτερη να μην έχουμε ακόμα καταλάβει τι ακριβώς έχει μέσα στο μυαλό της.

Από τότε που η BMW και η Toyota συνεργάζονται για να εξελίξουν από κοινού μια νέα πλατφόρμα για ένα σπορ μοντέλο, η πιο λογική υπόθεση που κάναμε όλοι μας ήταν ότι τα μοντέλα παραγωγής που θα πατούσαν πάνω της θα ονομάζονταν Z5 και Supra.

Κι αν αυτό ίσως επιβεβαιώνεται στην περίπτωση της Toyota, αυτό που επιβεβαιώνει το AutoGuide είναι ότι το αυτοκίνητο της BMW δεν θα ονομάζεται Ζ5. «Θα υπάρξει ένα σπορ μοντέλο, ναι, αλλά δεν πρόκειται να είναι μια Z5. Αυτό είναι κάτι που έφτιαξε κάποιος άλλος», δήλωσε ο Ludwig Willisch, επικεφαλής της BMW Americas. Οπότε εάν δεν θα λέγεται Z5, πώς θα ονομάζεται η αντικαταστάτρια της BMW Z4;

«Θα τη λέμε Ζ… πιθανώς 4», συνέχισε ο Willisch όταν ρωτήθηκε για περισσότερες λεπτομέρειες. «Θα μπορούσε να ονομάζεται Z4 (και) δεν πρόκειται για κάποια ένδειξη αριθμού κυλίνδρων». Και μπορούμε να μεταφράσουμε αυτό το τελευταίο απόσπασμα των δηλώσεών του, ότι ένα 6κύλινδρο μοτέρ σε σειρά θα είναι τουλάχιστον μια επιλογή της γκάμας. Ο Willisch δεν ξεκαθάρισε επίσης αν το επερχόμενο αυτοκίνητο θα διαθέτει ή όχι υβριδική τεχνολογία, ένας τομέας που στην πραγματικότητα είναι η περιοχή εμπειρογνωμοσύνης της Toyota.

Πιθανότατα λοιπόν, η αναγεννημένη Supra να κάνει χρήση υβριδικής τεχνολογίας, την ίδια στιγμή που η Z4(;) θα συνεχίσει να προσφέρει συμβατικούς βενζινοκινητήρες, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Ένα άλλο θέμα οποίο το AutoGuide έθεσε προς απάντηση στον Willisch είναι αν θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής χειροκίνητου κιβωτίου.

Δυστυχώς, ο επικεφαλής της BMW Αμερικής αρνήθηκε να απαντήσει άμεσα, επαναλαμβάνοντας αυτό που γνωρίζουμε ήδη, ότι δηλαδή η ζήτηση για χειροκίνητο κιβώτιο έχει πέσει σημαντικά. «Αν οι πελάτες μας δεν το θέλουν, δεν έχουμε κανένα λόγο να το προσφέρουμε», ξεκαθάρισε ο Willisch.

Δείτε την BMW Z... κάτι να γυρίζει σε δοκιμές στο Nürburgring

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube