Το Citigo θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό Škoda

Το Citigo θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό Škoda

Η Škoda υποσχέθηκε πέντε ηλεκτρικά αυτοκίνητα ως το 2025. Και η αρχή θα γίνει με το Citigo.

Το Vision E της Škoda παρουσιάστηκε στο κοινό στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης. Αλλά δεν θα είναι αυτό το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του βρετανικού Autoexpress το πρώτο μοντέλο της τσέχικης φίρμας που θα φτάσει στην αγορά ως αμιγώς ηλεκτρικό θα είναι το Citigo. Ο επικεφαλής της εταιρείας, Bernhard Maier σε δηλώσεις του από την Κίνα επιβεβαίωσε ότι η Škoda θα έχει στην γκάμα της πέντε ηλεκτρικά μοντέλα ως το 2025, τα οποία θα αντιπροσωπεύουν το 25% των πωλήσεών της.

Ως τώρα πιστεύαμε ότι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας θα ήταν SUV. Δηλαδή το Vision E, ένα SUV με κουπέ φόρμα, βασισμένο στην πλατφόρμα MEB του Ομίλου VW. Αλλά ο Christian Strube, μέλος του ΔΣ, είπε στην Κίνα: «Είπαμε ότι το Vision E είναι το πρώτο μας αυτοκίνητο βασισμένο στην ειδική για ηλεκτρικά μοντέλα πλατφόρμα MEB. Και ότι είναι το πρώτο μας ηλεκτρικό εκθεσιακό πρωτότυπο. Αλλά όχι και το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής της μάρκας».

Διαβάστε ακόμη Το Škoda  Karroq θα αντικαταστήσει το Yeti;

Ερμηνεύοντας την παραπάνω δήλωση, αναλυτές θεωρούν ότι η Škoda ετοιμάζει μια ηλεκτρικές εκδόσεις ήδη σημερινών της μοντέλων. Και πρώτη υποψηφιότητα βάζει το Citigo. Ο λόγος που προκρίνεται το μικρό αυτοκίνητο πόλης είναι γιατί υπάρχει ήδη, έτοιμο, στην άλλη του εκδοχή, ως Volkswagen e-up! με ηλεκτροκινητήρα 18,7 kWh και αυτονομία 160 km.

Όπως είχε δηλώσει παλαιότερα ο Maier, το πρώτο εξηλεκτρισμένο Škoda θα είναι το Superb plug-in hybrid και θα παρουσιαστεί το 2019, ενώ το Vision E θα είναι διαθέσιμο το 2020.

[Πηγή Autoexpress

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube