Το 2019 θα είναι έτοιμο το νέο Tesla Model Y

Το 2019 θα είναι έτοιμο το νέο Tesla Model Y

Το δεύτερο SUV της Tesla Motors θα βασίζεται στην πλατφόρμα του νέου Model 3.

Η καλή εμπορική πορεία της Tesla Motors και η έλευση του νέου Model 3 έχουν αυξήσει την δημοτικότητα της Καλιφορνέζικης φίρμας, με αποτέλεσμα να εντείνεται η εξέλιξη του δεύτερου SUV της εταιρείας που θα ονομάζεται Model Y.

Με την έλευση του νέου δεύτερου SUV, η Tesla Motors θα αποκτήσει ένα μικρότερο και πιο προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο από το Model X, που θα κληθεί να κοντράρει αυτοκίνητα καταξιωμένων κατασκευαστών στην ιδιαίτερα απαιτητική κατηγορία των premium compact SUV. Η συγκεκριμένη όμως πίτα είναι μεγάλη και συνδυασμό με την πλήρη εμπορική διάθεση του νέου Model 3, αναμένεται να βοηθήσει την Tesla Motors να μπει για τα καλά στον παγκόσμιο χάρτη των κατασκευαστών μαζικής παραγωγής.

Το μόνο στοιχείο που υπάρχει προς το παρόν για το νέο SUV της Tesla Motors, είναι μία σκουρόχρωμη teaser φωτογραφία που έδωσε τον περασμένο Ιούνιο στην δημοσιότητα ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας Elon Musk.

Οι ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες που κυκλοφορούν στον βρετανικό Τύπο μας δίνουν μια αρκετά καλύτερη εικόνα για το πως θα μοιάζει το νέο μικρό SUV Model Y. Η σχεδίασή του θα παραπέμπει αρκετά στο μεγαλύτερο Model X, με την μουσούδα όμως να θυμίζει ελαφρώς και το νέο Model 3. Επιπλέον, όπως είχε υποσχεθεί και ο Musk για το νέο μοντέλο, oι «Falcon Wing» πόρτες του Model X θα βρουν εφαρμογή και στο μικρότερο Y.

Παρά το γεγονός ότι το Model Y θα τοποθετηθεί στην γκάμα κάτω από το Model X, ως ένα μικρότερο και πιο προσιτό SUV, η Tesla θα μπορούσε να το «πασάρει» και ως μια crossover εκδοχή του Model 3. Και αυτό γιατί το νέο Model Y δεν θα βασίζεται τελικά σε κάποια νέα πλατφόρμα, αλλά θα χρησιμοποιήσει αυτή του Model 3. Το γεγονός αυτό μας φέρνει πιο κοντά στην παραγωγή του νέου μοντέλου, ενώ θα μειώσει και το κόστος για το τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης της εταιρείας.

[Πηγή: Auto Express UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube