Ποιος κινεζικός κολοσσός ετοιμάζει διπλοκάμπινο pick-up;

Ποιος κινεζικός κολοσσός ετοιμάζει διπλοκάμπινο pick-up;

Με το πόδι στο γκάζι συνεχίζουν οι Κινέζοι, καθώς η BYD είναι έτοιμη να λανσάρει ηλεκτρικό pick-up για να κοιτάξει στα μάτια το Toyota Hilux, το Ford Ranger και το ηλεκτρικό Isuzu D-Max.

BYD pick-up

Η BYD, ο κινεζικός κολοσσός που δραστηριοποιείται στην Ευρώπη και αισίως στην ελληνική αγορά, ετοιμάζεται να λανσάρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό pick-up, με έναν και μόνο στόχο. Να αμφισβητήσει την κυριαρχία των Toyota Hilux και Ford Ranger και να σπάσει το μονοπώλιο του επερχόμενου, 100% ηλεκτρικού Isuzu D-Max.

To ηλεκτροκίνητο pick-up αναμένεται να παρουσιαστεί εντός 2024, με την κυκλοφορία του να ξεκινά σε πρώτη φάση εκτός Ευρώπης. Και λέμε σε πρώτη φάση γιατί δεν είναι διόλου απίθανο, η BYD να το φέρει αργότερα και στην Ευρώπη. Κάτι αντίστοιχο με το Kia Tasman. Το αυτοκίνητο ακόμα δεν έχει «βαφτιστεί», πλην όμως οι δοκιμές του έχουν ξεκινήσει κανονικά, με μπόλικο και πολύχρωμο προστατευτικό καμουφλάζ. Αυτό στην πράξη μας εμποδίζει να δούμε το παραμικρό, όσον αφορά τη σχεδίασή του, πέρα από τα κάθετα φώτα, που θυμίζουν το Ford F-150 και τους ευμεγέθεις πλαϊνούς καθρέφτες.

H BYD θα παρουσιάσει το ηλεκτροκίνητο pick-up εντός του 2024 που σε πρώτη φάση θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία εκτός Ευρώπης

BYD pick-up

Βάσει των όσον έχει πει η εταιρεία, πρόκειται για ένα μεσαίου μεγέθους pick-up, με μεγάλες δυνατότητες φόρτωσης και ρυμούλκησης, χωρίς πάντως επί του παρόντος να έχει ανακοινώσει συγκεκριμένα νούμερα.  

Η πρώτη του πράξη στις παγκόσμιες αγορές θα αφορά μία επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση, με την αμιγώς ηλεκτρική να παίρνει τη σκυτάλη αμέσως μετά. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις και πληροφορίες που έρχονται από την Κίνα, το pick-up της BYD θα εξοπλίζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,5 lt, ο οποίος θα συνεργάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα τετρακίνησης.

BYD pick-up

Η συνδυαστική αυτονομία στην PHEV έκδοση θα ξεπερνά τα 1.000 km, με το αυτοκίνητο να μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για περισσότερα από 100 km. H BYD, με το ηλεκτρικό pick-up της στοχεύει να αποκτήσει σημαντικό έρεισμα σε αγορές, όπως η Αυστραλία, όπου τα pick-up μεσαίου μεγέθους είναι ιδιαίτερα αγαπητά και διαδεδομένα.

H ημερομηνία παρουσίασης του μοντέλου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, πλην όμως η PHEV έκδοση του αυτοκινήτου θα βγει στην αγορά πριν το τέλος του 2024, με την φουλ ηλεκτρική έκδοση να ακολουθεί το 2025.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube