Ολοκαίνουργιο Opel Mokka: Νέο, πρωτότυπο ταμπλό

Ολοκαίνουργιο Opel Mokka: Νέο, πρωτότυπο ταμπλό

Η δεύτερη γενιά του Mokka θα εγκαινιάσει μια νέα οπτική οδήγησης για την Opel, ονόματι Pure Panel, με οθόνες αλά Mercedes-Benz.

Opel Mokka 2020 dashboard

Με το επόμενο Mokka, όλα αλλάζουν. Η δεύτερη γενιά του μικρού SUV Opel θα εγκαινιάσει νέους αισθητικούς κώδικες για την καροσερί, με τη μάσκα Vizor, αλλά και για το εσωτερικό. Το Mokka λοιπόν θα είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής που θα ενσωματώσει το ταμπλό «Pure Panel», γεύση του οποίου μας είχε δώσει το πρωτότυπο στο GT X Experimental.

Το Pure Panel είναι μια διάταξη από οθόνες τοποθετημένες εν σειρά, έτσι ώστε να δίνουν την εντύπωση ότι είναι μία. Αλλά εκείνο που θα παραμείνει είναι ένας αριθμός κλασικών κουμπιών για τη διευκόλυνση του οδηγού. Σε αυτό το πρώτο σκίτσο του ταμπλό του Mokka, βλέπουμε ότι οι οθόνες στεγάζονται σε ένα πλαίσιο που περιλαμβάνει επίσης γρίλιες εξαερισμού. Σχεδιασμός που παραπέμπει σε Mercedes-Benz νέας εσοδείας.

Όπως φαίνεται λοιπόν, το Mokka με το «Pure Panel» θα διαθέτει πολύ διαφορετικό ταμπλό από αυτό των τεχνικά και τεχνολογικά ξαδέλφων του, του DS 3 Crossback και του Peugeot 2008 (βλ. video-δοκιμή). Πάνω απ’ όλα όμως, θα εισάγει την Opel σε μια νέα εποχή, αυτή της ψηφιακής ατμόσφαιρας. Η εικόνα του νέου Mokka μόνο καθησυχαστική μας φαίνεται, καθώς για μια στιγμή «τρομάξαμε» με το υπερβολικά συμβατικό (συντηρητικό;) εσωτερικό του Corsa που παρουσιάστηκε μόλις πέρυσι.

Και όπως είπαμε και σας δείξαμε προ ημερών, το νέο Mokka εγκαταλείπει το γράμμα «X». Χρησιμοποιεί δε, νέα, πιο μεγάλη και πιο πεπλατυσμένη γραμματοσειρά για το όνομά του, που αναγράφεται πλέον ευμέγεθες στο κέντρο της πίσω πόρτας.

Το λανσάρισμά του αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με το ντεμπούτο του να γίνεται, όπως και του Corsa, με μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Και στις ελληνικές εκθέσεις το αναμένουμε στις αρχές του 2021.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube