Νέο Volkswagen T-Roc χωρίς καμουφλάζ

Νέο Volkswagen T-Roc χωρίς καμουφλάζ

Το Volkswagen T-Roc εντοπίστηκε σε δοκιμές εξέλιξης, χωρίς καθόλου καμουφλάζ, λίγους μήνες πριν την επίσημη παρουσίασή του τον Ιούλιο.

Η σχεδίαση του νέου μικρού crossover της Volkswagen δείχνει ξεκάθαρα επηρεασμένη από το Tiguan, αν εξαιρέσεις το ότι είναι φυσικά μικρότερο και δείχνει να έχει χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος.

Επίσης το νέο T-Roc δείχνει να έχει πολλές σχεδιαστικές αναφορές και στο νέο Polo, το οποίο είχε επίσης εντοπιστεί πρόσφατα χωρίς καμουφλάζ. 
Δεδομένου ότι το T-Roc θα είναι ένα μικρό crossover το πιθανότερο είναι να μοιράζεται τους ίδιους κινητήρες με το Polo, καθώς και αυτούς της γκάμας του ανανεωμένου Golf. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περιμένουμε τον 3κύλινδρο 1000άρη TSI, καθώς και τον νέο 1.5 TSI από πλευράς βενζινοκινητήρων. Από τη γκάμα των ντίζελ θα διατίθενται ο 1.6 TDI των 115 PS και ο 2.0 TDI των 150 PS.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Volkswagen Tiguan 1.6 TDI BMT

Η τετρακίνηση θα είναι διαθέσιμη ως επιπλέον στοιχείο εξοπλισμού ή και στάνταρ στις πιο ακριβές εκδόσεις. Θα υπάρχουν δύο κιβώτια ταχυτήτων, στάνταρ ένα χειροκίνητο 6άρι και το νέο διπλού συμπλέκτη DSG με επτά σχέσεις, ως εναλλακτική επιλογή.
 
Θα υπάρχει και έκδοση T-Roc GTI η οποία θα κινείται από τον ίδιο 2λιτρο TSI κινητήρα των 245 PS που κινεί και το Golf GTI. Στα σκαριά είναι επίσης είναι μια έκδοση plug-in hybrid, η T-Roc GTE αλλά και μία εντελώς ηλεκτρική έκδοση. Και στις δύο οι μονάδες ισχύος θα προέρχονται από τις αντίστοιχες εκδόσεις του Golf.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Οδηγούμε το νέο VW Golf GTI

Το T-Roc θα ξεκινήσει τις πωλήσεις το Φθινόπωρο, ενώ η επίσημη παρουσιάσή του αναμένεται μέσα στον Ιούλιο. Δεν έχουμε ακόμα κάποια σαφή πληροφόρηση για την τιμή του, αλλά αναμένεται να είναι πιο ακριβό από τα άμεσα ανταγωνιστικά μοντέλα, όπως το Nissan Juke, το επερχόμενο SEAT Arona αλλά και τα μικρά SUV της Hyundai της Kia και της Škoda.

Είναι προφανές ότι το T-Roc δεν θα έχει στόχο τους παραδοσιακούς πελάτες, οι οποίοι επιλέγουν Volkswagen για τη πρακτικότητα και τους χώρους, αλλά αυτούς που έχουν πιο συναισθηματικά κριτήρια και επιλέγουν αυτοκίνητο με βάση περισσότερο τη σχεδίαση και την προσωπικότητα. Γι αυτό το λόγο θα παίξει σημαντικό ρόλο στη στρατηγική της Volkswagen, η οποία στο μέλλον θέλει να έχει στη γκάμα της περισσότερα αυτοκίνητα με τέτοια χαρακτηριστικά. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube