Νέο Nissan Leaf χωρίς καμουφλάζ

Νέο Nissan Leaf χωρίς καμουφλάζ

«Και κάνω έτσι και βλέπω έξω από το παράθυρό μου το νέο Nissan Leaf χωρίς καμουφλάζ και με “πλευστή” οροφή», είπε ένας αναγνώστης του Broom.

Με το ντόρο της παράδοσης του Tesla Model 3 να καταλαγιάζει, τη σκυτάλη του ενδιαφέροντος στις ΗΠΑ -και όχι μόνο- πήρε το επόμενο μεγάλο EV που αναμένεται στην πιάτσα: Το νέο Nissan Leaf.

Κι ενώ έχουμε δει πάμπολλα teaser της δεύτερης γενιάς του αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Nissan και του πιο καλοπουλημένου EV στον κόσμο, εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι οι Ιάπωνες σκοπεύουν αν μας αποκαλύψουν πλήρως το αυτοκίνητο τον Σεπτέμβριο. Παρόλα αυτά, εικόνες όπως αυτή που βλέπετε, χωρίς καμουφλάζ, είναι πάντα ευπρόσδεκτες, για να πάρουμε μια σαφή ιδέα πώς θα είναι το νέο και με μεγαλύτερη αυτονομία Leaf. Σύμφωνα λοιπόν με το νορβηγικό Broom, το ακαμουφλάριστο Leaf απαθανατίστηκε στους δρόμους της Βαρκελώνης από ένα δραστήριο αναγνώστη του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Tama: O 70χρονος παππούς του Nissan Leaf [video]

Ο αναγνώστης έτυχε να βρίσκεται στο παράθυρο του ξενοδοχείου πάνω από ένα σκηνικό που έμοιαζε με διαφημιστικό γύρισμα ενός EV. Οι επίδοξοι φωτογράφοι στο δρόμο είχαν εκδιωχθεί, αλλά το πλεονέκτημα της θέσης και του ύψους του φίλου μας του έδωσε τη δυνατότητα να τραβήξει φωτογραφίες.



«Τράβηξα τις φωτογραφίες μέσα από το παράθυρο γι’ αυτό δεν είναι τόσο καθαρές. Δεν ήταν δυνατόν να βγω έξω για να τραβήξω καλύτερες, διότι όποιος σταματούσε για κάτι τέτοιο εκδιωκόταν», είπε ο φωτογράφος στο Broom.



Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Nissan Leaf 2018, το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι η αυτονομία του που έχει ανέβει στα 265 km και ότι το εσωτερικό του ακολουθεί μινιμαλιστική φιλοσοφία σχεδιασμού. Επισήμως, η Nissan επισήμως έχει δηλώσει ότι η δεύτερη γενιά του Leaf θα διαθέτει αυτό που η εταιρεία ονομάζει e-Pedal για ενισχυμένη δυνατότητα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα και ότι θα ενσωματώνει επίσης συστήματα αυτόνομης οδήγησης και αυτόματου παρκαρίσματος.

Η νέα γενιά του Nissan Leaf, ύστερα από το ντεμπούτο της στις 6 Σεπτεμβρίου στο Tokyo και στην ΙΑΑ 2017, στη Φρανκφούρτη πάλι τον Σεπτέμβριο, αναμένεται να ξεκινήσει τις παραδόσεις σε πελάτες στο τέλος του χρόνου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube