Το Σεπτέμβριο το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό Nissan Leaf

Το Σεπτέμβριο το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό Nissan Leaf

Μέσω του Tweeter, η Nissan αποκάλυψε ότι το νέο ηλεκτρικό της μοντέλο θα παρουσιαστεί το Σεπτέμβριο και θα ξεκινήσει να πωλείται πριν το τέλος του έτους.

Μετά από επτά χρόνια παρουσίας στην αγορά, η πρώτη γενιά του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου μαζικής παραγωγής θα δώσει τη σκυτάλη στη δεύτερη.

Η Nissan μέσω twitter το ανακοίνωσε ήδη, λέγοντας ότι η παρουσίασή του θα γίνει το Σεπτέμβριο -υποθέτουμε στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Nissan: Στόχος τα 550 km αυτονομίας για το επόμενο Leaf

Δεν υπάρχουν ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο μοντέλο, όμως κατά καιρούς έχουν διαρρεύσει πληροφορίες που τώρα μένει να δούμε εάν θα επαληθευτούν.

Υπάρχει πάντως ως φήμη ότι η συστοιχία των μπαταριών του θα έχει χωρητικότητα 60 KWh, χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί εάν θα ανήκει στο βασικό ή τον έξτρα εξοπλισμό. Με αυτό το δεδομένο, είναι το νέο μοντέλο θα έχει τουλάχιστον τη διπλάσια αυτονομία από το σημερινό, που σύμφωνα με τις τυποποιημένες μετρήσεις φτάνει τα 250 km.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Teaser του νέου Leaf από τη Nissan;

Εάν τώρα συνυπολογίσουμε και ότι οι μπαταρίες του καινούργιου μοντέλου θα έχουν σαφώς πιο εξελιγμένη τεχνολογία, τότε μάλλον δε θα είμαστε και πολύ μακριά από τα 550 km αυτονομίας που στο παρελθόν έχει δηλώσει ως στόχο της η Nissan.



Δεδομένο επίσης θα πρέπει να θεωρείται και το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης ProPilot, το οποίο φαίνεται πως θα είναι κοινό με εκείνο που θα χρησιμοποιεί το ανανεωμένο Qashqai σε λίγο καιρό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το ανανεωμένο Nissan Qashqai παρουσιάστηκε στη Γενεύη [video]

Για τη σχεδίαση του νέου μοντέλου επίσης δεν υπάρχει κάποιο επίσημο στοιχείο, όμως υπάρχουν φήμες που κάνουν λόγο για εικόνα που θα θυμίζει περισσότερο συμβατικό μοντέλο σε σχέση με το σημερινό Leaf. Κι εάν κρίνουμε από τις εικόνες της κατασκοπίας, αυτό μάλλον θα επαληθευτεί.

[Πηγή: Autoevolution]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube