Νέο επίσημο σκίτσο του 3θέσιου hypercar της McLaren

Νέο επίσημο σκίτσο του 3θέσιου hypercar της McLaren

Με τον κωδικο BP23 εξελίσσεται το νέο hypercar της McLaren. Η εταιρεία αποκάλυψε το πρώτο επίσημο σκίτσο.

Θα είναι το ισχυρότερο και πιο αποδοτικό αεροδυναμικά αυτοκίνητο δρόμου που έχει ποτέ κατασκευάσει η McLaren, λέει η ίδια η εταιρεία για το νέο τριθέσιο “Ηyper-GT” που εξελίσσει με τον κωδικό BP23.

Η McLaren είχε δείξει πριν λίγο καιρό ένα σκίτσο
που έμοιαζε να απεικονίζει το νέο αυτοκίνητο σε κάτοψη. Ωστόσο ήταν πολύ… αφαιρετικό, αφήνοντας σχεδόν τα πάντα στην φαντασία. Το νέο σκίτσο που αποκαλύφθηκε νωρίτερα σήμερα μας δίνει μια πιο σαφή εικόνα.Ο σχεδιασμός αντλεί έμπνευση από την εμβληματική F1, θα έχει υβριδικό σύστημα κίνησης και θα παρουσιαστεί το 2019.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε τη McLaren 570 S [video]

Σε σχέση με το αρχέτυπο, το πίσω μέρος εδώ φαίνεται μακρύτερο, όπως οι LT εκδόσεις, της F1 στο μακρινό αλλά και της 675 στο πρόσφατο. Τα πίσω φώτα είναι λεπτά, τεχνολογίας LED. Και οι πόρτες διεδρικές, όπως σε όλες τις McLaren. Για πρώτη φορά όμως θα έχουν ενεργό μηχανισμό για το άνοιγμα και κλείσιμο, για περισσότερη άνεση. Μόνο 106 αντίτυπα θα κατασκευαστούν, και σύμφωνα με τη McLaren έχουν ήδη προπωληθεί όλα. Οι πρώτες παραδόσεις σε πελάτες θα γίνουν το 2019.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε τη McLaren 650 S [video]

Η κινητήρια μονάδα θα είναι υβριδική, συνδυάζοντας κατά πάσα πιθανότητα τον καινούριο 4λιτρο V8 με δύο τούρμπο της 720 S, με ηλεκτροκινητήρα. Στα πρότυπα της P1.



Ο Mike Flewitt δήλωσε ότι το νέο αυτοκίνητο είναι ένας φόρος τιμής στην θρυλική F1, αλλά όχι ένας απευθείας διάδοχος. Και χαρακτήρισε την BP23 εξαιρετικά αεροδυναμική, δίνοντας έμφαση στον μικρό συντελεστή οπισθέλκουσας. Σε προηγούμενη δήλωσή του είχε αναφερθεί στην BP23 σαν ένα αυτοκίνητο ιδανικό για μεγάλα ταξίδια, και ταυτόχρονα σκληροπυρηνικό οδηγικά ως οφείλει μια πραγματική McLaren.

Πηγή McLaren Automotive

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube