McLaren F1 HDF, η μία από τις δύο στον κόσμο [video]

McLaren F1 HDF, η μία από τις δύο στον κόσμο [video]

Αυτή είναι μια πολύ ειδική έκδοση της McLaren F1 με τα αρχικά HDF να προδίδουν το ειδικό αεροδυναμικό πακέτο.

Στους δρόμους της Ν. Ζηλανδίας ανεβάζει 8.500 rpm ο V12 αυτής της πολύ ξεχωριστής McLaren F1. Είναι το σασί #18, το ένα από τα δύο αυτοκίνητα με τον κωδικό HDF.

Τα αρχικά HDF σημαίνουν High Downforce Kit και προδίδουν το ειδικό αεροδυναμικό κοστούμι, σχεδιασμένο για την παραγωγή μέγιστης κάθετης δύναμης. Η McLaren φέτος θα παρουσιάσει στη Γενεύη το ολοκαίνουριο μοντέλο της Super Series, την 720 S. Με νέο κινητήρα και monocoque σασί αλλά και καινοτομίες στην καμπίνα. Ταυτόχρονα, φέτος η εταιρεία γιορτάζει την 25η επέτειο της θρυλικής F1, την ρίζα της McLaren Automotive.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε τη McLaren 570 S [video]

Ο Andrew Bagnall πέρασε τη ζωή του συμμετέχοντας σε αγώνες Τουρισμού με Ford και Toyota στην Αυστραλία, αλλά και στο Le Mans με Porsche. Πριν δέκα χρόνια περίπου είχε τη δυνατότητα να αγοράσει μία από τις πιο σπάνιες εκ των σπάνιων έτσι κι αλλιώς McLaren F1. To σασί #18 είναι ένα από τα δύο στον κόσμο με το αεροδυναμικό πακέτο HDF. Φορά επίσης τον κινητήρα 680 ίππων της McLaren F1 LM με όριο στροφών στις 8.500 rpm αντί 7.500 rpm των… «συμβατικών».

Δείτε ακόμη Η στιγμή που η McLaren F1 γίνεται το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής [video]

Κομψή λεπτομέρεια: Ρίξ’τε μια προσεκτική ματιά στο κολάζ φωτογραφιών που δείχνουν την υπέροχη καμπίνα με την δίχρωμη δερμάτινη επένδυση. Στον σχολαστικά φινιρισμένο, φτιαγμένο από γυμνό ανθρακόνημα πίνακα οργάνων, το στροφόμετρο έχει τελευταία ένδειξη… 8.000 rpm. Θα έχει πλάκα να βλέπεις αυτή τη βελόνα να κατεβαίνει ξανά προς το μηδέν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube