Και επισήμως 4λιτρος ο νέος V8 της McLaren

Και επισήμως 4λιτρος ο νέος V8 της McLaren

Με μια φωτογραφία στο site της η McLaren ανακοινώνει επίσημα ότι η νέα γενιά V8 κινητήρων θα είναι πλέον 4.0 αντί 3.0, πάντα biturbo όμως.

«Το νέο μας υπεραυτοκίνητο θα κινείται από έναν κινητήρα που θα αποτελεί πραγματικό τεχνολογικό θρίαμβο. Αλλά και έργο τέχνης». Με αυτή τη λεζάντα κάτω από την φωτογραφία που βλέπετε η McLaren προλογίζει το νέο της κινητήρα.

Ο νέος biturbo κινητήρας θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο νέο αυτοκίνητο της σειράς Super, που θα κάνει αποκαλυφθεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Όπως έχουμε ξαναγράψει, η McLaren χωρίζει τα μοντέλα της σε τρεις κατηγορίες: Sport, στην οποία ανήκουν η 570 S και GT και η 540 C, Super στην οποία περιλαμβάνονται οι διάφορες παραλλαγές της 650 και 675, και Hyper που αφορά την P1 μέχρι να παρουσιαστεί η νέα 3θέσια F1 την παραγωγή της οποίας η εταιρεία επιβεβαίωσε.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε τη McLaren 570 S [video]

Το νέο αυτοκίνητο αρχικά εξελίσσονταν με την κωδική ονομασία P14. Πρόσφατα το είδαμε χωρίς καμουφλάζ από φωτογραφία που διέρρευσε από πριβέ παρουσίαση σε VIP καλεσμένους και πελάτες, αυτή τη φορά με την ονομασία 720 S. Όπως και να λέγεται, μιλάμε για τον αντικαταστάτη της 650 S.

Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν την Τρίτη 7/3 στην πρώτη από τις δύο μέρες Τύπου στο Σαλόνι της Γενεύης. Ο νέος V8 θα έχει αυξημένο κυβισμό κατά 200 cc, από τα 3,8 λίτρα στα 4,Ο. Προφανώς θα είναι αυξημένη η ιπποδύναμη και η ροπή, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε ως την παρουσίαση για να μάθουμε ακριβώς πόσο. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι το αυτοκίνητο θα κάνει 0-200 km/h σε 7,8” και 10,3” για τα 0-400 m.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε τη McLaren 650 S [video]

«Είναι ένας εξαιρετικός κινητήρας που δίνει ζωή σε ένα συγκλονιστικό αυτοκίνητο», δηλώνει ο Haydn Baker, διευθυντής της οικογένειας μοντέλων Super Series. «Η δύναμη, η ροπή και η απόκριση, είναι βελτιωμένα σε απίστευτο βαθμό σε σχέση με τον κινητήρα προηγούμενης γενιάς. Ταυτόχρονα, έχει μειωθεί η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων».

Η αλουμινένια πολλαπλή εισαγωγής με το λογότυπο της McLaren είναι ένας σπάνιος συνδυασμός μηχανολογικής και αισθητικής τελειότητας. Φωτίζεται με κόκκινο χρώμα μόλις ξεκλειδώσουν οι πόρτες, και γίνεται αμέσως το επίκεντρο της προσοχής. Λες και μία McLaren δεν τραβά έτσι κι αλλιώς αρκετά βλέμματα, ακόμη και… κοιμισμένη. Η νέας σχεδίασης εξάτμιση υπόσχεται, σύμφωνα με το εργοστάσιο, ένα ισχυρότερο σε ένταση και χαρακτήρα soundtrack.  

Πηγή McLaren

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube