Scoop: Η νέα BMW 5 ντριφτάρει στο Ring [video]

Scoop: Η νέα BMW 5 ντριφτάρει στο Ring [video]

Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί επίσημα τον Σεπτέμβριο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι

Με την επίσημη παρουσίαση της νέας «5άρας» της BMW να είναι προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι, η εταιρεία συνεχίζει εντατικά τις δοκιμές εξέλιξης.

Αυτή τη φορά, οι «παπαράτσι» συνέλαβαν το αυτοκίνητο να κάνει βόλτες στο Nurburgring  και μάλιστα οι οδηγοί-δοκιμαστές της να το απολαμβάνουν ντριφτάροντας σε κάποιες στροφές.
Η σημερινή  Σειρά 5 βρίσκεται στην παραγωγή από το 2011, με μια ελαφριά ανανέωση το 2014. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διάθεση της νέας «5άρας» θα αρχίσει μέσα στο 2017 αρχικά σε σεντάν έκδοση και στη συνέχεια υπόλοιπες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμαζουμε την BMW 520i Efficient Dynamic

Η BMW, με αρχή τα ανθρακονημάτινα αμαξώματα των i3 και i8, θα ριζοσπαστικοποιήσει τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζει τα αυτοκίνητά της. Το πρώτο βασικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η νέα διαμορφώσιμη πλατφόρμα CLAR, η οποία τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στην νέα Σειρά 7. Επόμενο μοντέλο που θα χρησιμοποιήσει την CLAR είναι η νέα Σειρά 5, με στόχο να βασιστούν σε αυτό το πλαίσιο όλα τα μοντέλα της BMW, από τη Σειρά 3 και πάνω.

Η νέα πλατφόρμα είναι ένα από τα πιο σημαντικά όπλα της βαυαρικής εταιρείας για να επιτύχει πιο χαμηλές εκπομπές ρύπων και την ολοένα και αυξανόμενη απαίτηση για πιο αποδοτικά αυτοκίνητα. Με την τεχνογνωσία που απέκτησε από την εξέλιξη των i3 και i8, η πλατφόρμα CLAR ενσωματώνει υλικά χαμηλού βάρους, όπως αλουμίνιο και πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα, όπως και ατσάλι υπερυψηλής αντοχής.

Θα έχει επίσης και τελευταίας λέξης τεχνολογίες, όπως αυτόνομο παρκάρισμα, ψηφιακό πίνακα, εντολές με χειρονομίες. Τεχνολογίες δηλαδή που είδαμε στη μεγαλύτερη Σειρά 7.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η βασική έκδοση θα είναι η 518d με έναν τρικύλινδρο πετρελαιοκινητήρα 1.5 λίτρων που θα αποδίδει περίπου 150 ίππους, ενώ θα υπάρχει και ένας νέος quad-turbo τριών λίτρων diesel κινητήρα απόδοσης 408 ίππων στην έκδοση M550xd. Η νέα «5άρα», σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, θα είναι διαθέσιμη και σε δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις, με τα μηχανικά τους μέρη να προέρχονται από την 330e. Η «μικρή» 530e θα διαθέτει έναν δίλιτρο, υπερτροφοδοτούμενο, τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα με συνδυαστική ισχύ 280 ίππων, με την πλήρως ηλεκτρική αυτονομία να φτάνει περίπου τα 35 km και η μεγαλύτερη 540e θα διαθέτει έναν δίλιτρο, TwinPower turbo τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα, με συνολική αποδιδόμενη ισχύ τους 326 ίππους.

Στην κορυφή της γκάμας θα τοποθετείται φυσικά η M5 που θα χρησιμοποιεί δε τον ίδιο twin-turbo V8 των 4.4 λίτρων αλλά με ιπποδύναμη που θα αγγίζει τους 600 ίππους και θα συνδυάζεται με ένα 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και θα προσφέρεται και ως πισωκίνητη και ως τετρακίνητη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Scoop: Νέα BMW M5 F90 2018 @ Nürburgring [video]

Μαζί με τη σεντάν έκδοση θα υπάρχει φυσικά και Touring, νέα M5, αλλά και Gran Turismo. Όλες ευτές οι εκδόσεις θα ακολουθήσουν 6 έως 12 μήνες μετά.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube