Scoop: Νέα ΒΜW M5 2018 [video]

Scoop: Νέα ΒΜW M5 2018 [video]

H επερχόμενη ολοκαίνουργια ΒΜW M5 βιντεοσκοπήθηκε και φωτογραφήθηκε σε μια εθνική οδό στο Los Angeles.

Η νέα ΒΜW M5 2018 με τον κωδικό « F90» που πρόσφατα είδαμε από διαρρεύσαντα σχέδια CAD, απαθανατίστηκε κοντά στο Los Angeles.

Στο αυτοκίνητο, παρά το βαρύ καμουφλάζ, διακρίνεται ξεκάθαρα το σχέδιο των προφυλακτήρων που είναι μάλλον υποτονικό και ελάχιστα επιθετικό για το είδος του αυτοκίνητου. Προφανώς η όψη της θα είναι πιο έντονη από τo τοπ της νέας 5 Series, την M550i xDrive, αλλά σαφώς λιγότερο από την προηγούμενη M5.

Η διακριτική εμφάνισή του πρωτοτύπου παραγωγής κρύβεται πίσω από αυτό το ιδιότυπο καμουφλάζ με τις τύρβες. Aλλά δεν νομίζουμε ότι όταν αυτές φύγουν και αποκαλύψουν το τελικό σχέδιο θα καταληφθούμε εξ απήνης από το «πιο ισχυρό γράμμα στον κόσμο», όπως λένε η φαν της ΒΜW την M5.

Πίσω όμως από το διακριτικό ντιζάιν, η επόμενη γενιά του ισχυρότερου μεσαίου-μεγάλου βαυαρικού σεντάν θα υιοθετεί μια επιλογή, παγκόσμια πρώτη για την M5: Τετρακίνηση. Αλλά προκειμένου να ικανοποιήσει και τους δύο κόσμους, το αυτοκίνητο θα διατίθεται στη στάνταρ έκδοσή του με κίνηση στους πίσω τροχούς, ενώ έξτρα δια διατίθεται και ως xDrive. Και μπορεί στην περίπτωση της μετάδοσης της κίνησης να είναι ικανοποιημένες όλες οι πλευρές, αλλά γενικότερα στη μετάδοση κάποιοι θα τσινήσουν. Βλέπετε, η επόμενη Μ5 θα διατίθεται αποκλειστικά με αυτόματο σασμάν διπλού συμπλέκτη, καθώς οι αγοραστές που ζητούν χειροκίνητο κιβώτιο είναι ελάχιστοι για να αποτελεί συμφέρουσα για την εταιρεία διαθέσιμη επιλογή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη νέα BMW 5 Series προπαραγωγής

Η καρδιά του αυτοκινήτου κάτω από το καπό θα συνεχίσει να είναι ο αξιόπιστος διτούρμπινος 4,4λιτρος V8, προφανώς αναβαθμισμένος. Οπότε αναμένουμε η ισχύς του να ανέβει από τους 600 ίππους των M5 30 Jahre M5 και M5 Competition Edition, μέχρι και 50 παραπάνω άλογα.

Επιβεβαιώνεται δε ότι με τη μείωση του βάρους που επετεύχθη μέσω της πλατφόρμας CLAR που υποστηρίζει όλη την γκάμα της νέας 5 Series, η M5 αναμένεται να είναι πραγματικός πύραυλος, αναμένοντας για το 0-100 km/h να κατέβει ακόμα και 0,4” σε σχέση με το 3,9” που πετύχαιναν οι δύο σπέσιαλ M5 που προαναφέραμε. 

Η νέα ΒΜW M5 F90 το πιθανότερο είναι να κάνει ντεμπούτο της τον προσεχή Σεπτέμβριο στην IAA 2017 στη Φρανκφούρτη ως μοντέλο 2018 και με εμπορική πρεμιέρα μέχρι τι τέλος του επόμενου χρόνου.

[Πηγή video και φωτογραφιών Dyllon Schraibman/luxuryiveson μέσω carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube