H 4κίνητη νέα Mercedes-AMG E63 S είναι… πισωκίνητη [video]

H 4κίνητη νέα Mercedes-AMG E63 S είναι… πισωκίνητη [video]

Το drift mode της Mercedes κάνει την τετρακίνητη Ε63 AMG πισωκίνητη, με το πάτημα ενός διακόπτη, για όσο διάστημα το επιθυμεί ο οδηγός.

Χθες παρουσιάστηκε επισήμως η νέα Mercedes-AMG Ε63 και η πιο ισχυρή έκδοση S. Για κάποιους τα νέα δεν ήταν και τόσο καλά. Καθώς η νέα E63 είναι αποκλειστικά τετρακίνητη.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στη «βασική» Ε 63 το μοτέρ αποδίδει 571 άλογα μεταξύ 5.750 και 6.500 rpm με τη ροπή να ανεβαίνει στα 76,5 kgm/2.250-5.000 rpm. Τα νούμερα αυτά αρκούν για να κάνουν το αυτοκίνητο να επιταχύνει στα 100 km/h από στάση στα 3,5”. H πιο ισχυρή E 63 S 4MATIC+ κερδίζει ακόμα 41 άλογα ανεβαίνοντας στους 612 PS στο ίδιο φάσμα περιστροφής με τη στάνταρ Ε 63, ενώ η ροπή ανεβαίνει στο δυσθεώρητο 86,6 kgm/2.500-5.000 rpm. Το κέρδος στην ιστορική επιτάχυνση 0-100 km/h είναι 0,1”, κατεβάζοντας το χρόνο του αυτοκινήτου στα 3,4”.

Δείτε ακόμη Οδηγούμε την Mercedes-AMG GT S... με το πλάι [video]

Κάποιο λοιπόν ανησυχούν ότι η τετρακίνηση θα σκοτώσει τον χούλιγκαν που ανέκαθεν έκρυβε στο βάθος η κορυφαία E-Class, κάτω από τον υπερπολυτελή και αριστοκρατικό της μανδύα. Κι αυτή η αντίθεση ήταν που της έδινε τόσο ξεχωριστό χαρακτήρα. Λοιπόν, από ό,τι φαίνεται και στο video, μάλλον δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Η E63 μπορεί ακόμη να κάνει καπνό τα λάστιχά της.

Και οι δύο E-Class της Mercedes-AMG συνδυάζουν το 4λιτρο μοτέρ τους με 9άρι αυτόματο σασμάν AMG Speedshift MCT που με τη σειρά του συνδυάζεται επίσης στάνταρ με μόνιμη τετρακίνηση AMG Performance 4MATIC+ με πλήρως μεταβλητή κατανομή της ροπής –όπως θα δούμε παρακάτω και μέχρι 100% πίσω.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την Mercedes-AMG C63 S [video]

Μέρος του στάνταρ εξοπλισμού στην E 63 S MATIC+ αποτελεί η οδηγική ρύθμιση «drift mode» που ενεργοποιείται με το οδηγικό πρόγραμμα «Race» μέσω των shift paddles, με απενεργοποιημένο το ESP και το σασμάν στη χειροκίνητη λειτουργία. Το drift mode μετατρέπει την E 63 S σε αποκλειστικά πισωκίνητο αυτοκίνητο και παραμένει τέτοιο μέχρι ο οδηγός να αποφασίσει να το γυρίζει ξανά στην τετρακίνηση. Δείτε στο video πως δουλεύει το σύστημα στην πράξη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube