Με μηχανικά μέρη από την PSA το επόμενο Opel Corsa;

Με μηχανικά μέρη από την PSA το επόμενο Opel Corsa;

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξαγορά της Opel από την PSA θα επηρεάσει ουσιαστικά την επόμενη γενιά του Corsa σε επίπεδο τεχνολογίας.

Όπως επιβεβαιώνουν πληροφορίες που έρχονται μέσα από την εταιρεία, η επόμενη γενιά του Corsa θα κάνει χρήση τεχνολογίας από το PSA Group (Peugeot, Citroën, DS).

Μπορεί λοιπόν μέχρι σήμερα το νέο μοντέλο να εξελισσόταν κανονικά και η παρουσίασή του να ήταν προγραμματισμένη για το 2019, όμως αυτά τα δεδομένα φαίνεται πως αλλάζουν. Και ασφαλώς πίσω από αυτή την απόφαση δε μπορεί να κρύβεται κάτι άλλο από την πώληση της Opel και της Vauxhall από την GM στην PSA.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το Opel Corsa 1.3 DTE ecoFLEX

Ο στόχος, είναι ξεκάθαρα η μεγιστοποίηση του κέρδους από το project του νέου Corsa, οπότε δεν αποκλείεται κατά βάση να μιλάμε και για ένα «αδελφό» μοντέλο των Peugeot 208 και Citroën C3.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το Citroën C3 1.2 PureTech 110

Όπως δηλαδή γίνεται με το Crossland X και το Peugeot 2008, με το Grandland X και το Peugeot 3008 αλλά και με το Combo και τα Peugeot Partner/ Citroën Berlingo.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το Peugeot 208 1.6 BlueHDi 100

Είναι ακόμα νωρίς για να έχουμε περισσότερες πληροφορίες επί του θέματος, ωστόσο θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι η επίσημη παρουσίασή του θα εξακολουθήσει να προορίζεται για το 2019, το πολύ.

Είναι πάντως σίγουρο από τώρα ότι η κατασκευή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Σαραγόσα της Ισπανίας, το οποίο είναι και το μεγαλύτερό της.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube