Επίσημο: Νέο Opel Grandland X

Επίσημο: Νέο Opel Grandland X

To νέο μεσαίο SUV αποκαλύφθηκε πέντε μήνες πριν το επίσημο ντεμπούτο του στην έκθεση ΙΑΑ της Φρανκφούρτης.

Το νέο, 5θέσιο Crossover-SUV της Opel είναι βασισμένο στην πλατφόρμα του Peugeot 3008 και θα πλασαριστεί πάνω από τα Mokka X και Crossland X στην γκάμα της γερμανικής εταιρείας.

Όπως τα δύο «εξαδέλφια» του, το 3008 (βλ. δοκιμή εδώ) και το νέο Citroen Aircross, το Grandland X θα έχει να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το Nissan Qashqai και το SEAT Ateca.

Η γκάμα κινητήρων του Grandland X θα περιλαμβάνει σύνολα από το Groupe PSA και την General Motors. Πιθανώς οι βασικές εκδόσεις θα έχουν τον νέο 1.5 τούρμπο βενζίνης και οι κορυφαίες έναν 2λιτρο ντίζελ.

Όλες οι εκδόσεις θα είναι αποκλειστικά προσθιοκίνητες, αλλά πιθανότατα θα διατίθεται το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Grip Control της Peugeot με τα 5 προγράμματα, ανάλογα με το έδαφος και τις συνθήκες κίνησης.

Η εξωτερική σχεδίαση του Grandland X έχει κάποια κοινά στοιχεία με εκείνη του μικρότερου Opel Crossland X, όπως η μάσκα με το φτερωτό μοτίβο και τα φωτιστικά σώματα. Όμως το Grandland είναι μεγαλύτερο –κατά 200 mm σε μήκος – κι έχει μια πιο συμβατική γραμμή SUV, πράγμα που του χαρίζει μια πιο επιθετική κι επιβλητική παρουσία.

Στο εσωτερικό, το ταμπλό και η κεντρική οθόνη πολυμέσων δείχνουν γνώριμα από άλλα μοντέλα της Opel. Αντίστοιχα θα είναι και τα στοιχεία εξοπλισμού, που θα περιλαμβάνουν ασύρματη φόρτιση κινητού, το σύστημα συνδεσιμότητας Onstar και την ηλεκτρικά ανοιγόμενη πίσω πόρτα. Το θερμαινόμενο τιμόνι και τα θερμαινόμενα καθίσματα θα είναι ανάμεσα στα πιο δημοφιλή έξτρα, τουλάχιστον στις πιο βόρειες περιοχές.

Ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 514 λίτρων με τα πίσω καθίσματα στη θέση τους και 1.652 λίτρων με τα καθίσματα διπλωμένα. Τα νούμερα αυτά είναι καλύτερα από του Ateca κι επισκιάζουν πλήρως εκείνα του Qashqai, κάνοντας το Grandland X ένα από τα πιο ευρύχωρα μοντέλα της κατηγορίας.

Η Opel έχει προικίσει το νέο Grandland X με τα πιο σύγχρονα οδηγικά βοηθήματα. Ο κατάλογος περιλαμβάνει ενεργό cruise control, ανίχνευση πεζών, αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, park assist και ανίχνευση υπνηλίας οδηγού.

Μετά το ντεμπούτο του τον Σεπτέμβριο, το νέο Grandland X θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του στις αρχές του 2018.

(ΣΗΜ. Στις φωτογραφίες εικονίζεται το «αδελφό» Vauxhall Grandland X).

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube