Με 300 ίππους το νέο Renault Mégane RS [video]

Με 300 ίππους το νέο Renault Mégane RS [video]

Δεν κάνουν το ίδιο λάθος με το Clio. Εδώ το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη θα είναι προαιρετικό, για τους σκληροπυρηνικούς.

Το νέο Renault Mégane RS δεν θα απογοητεύσει τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς της οδηγικής απόλαυσης. Θα είναι ένα σύγχρονο χάτσμπακ κορυφαίων επιδόσεων, με ακραία σπορ και ταυτόχρονα πολιτισμένο χαρακτήρα.

Αντίθετα με το Clio RS το οποίο στην προσπάθεια της μάρκας να εκσυγχρονιστεί έχασε κάτι από τον οδηγοκεντρικό του χαρακτήρα, στο Mégane RS η Renault φαίνεται ότι θα εφαρμόσει τη σωστή συνταγή. Θα έχει 300 ίππους από ένα δίλιτρο κινητήρα τούρμπο και αντίθετα με το Clio, στο οποίο ένα μέτριο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη ήταν η μόνη επιλογή, εδώ θα υπάρχει διαθέσιμο και ένα 6άρι χειροκίνητο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η ευρωπαϊκή αγορά θα προτιμήσει το χειροκίνητο, αλλά στην Ασία το EDC θα είναι πιο δημοφιλές. Η γαλλική εταιρεία αφήνει να εννοηθεί ότι σύντομα θα επιχειρήσει να πάρει το ρεκόρ των προσθιοκίνητων στο Nurburgring από την Volkswagen και το Golf GTI Clubsport S.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το νέο Renault Mégane 1.5 dCi 110

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του μοντέλου θα είναι η διακριτική εμφάνιση, σε μια άλλη λογική από αυτή του φανταχτερού Ford Focus RS [video δοκιμή σε πίστα και δρόμο], ας πούμε. Η Renault θέλει η απόδοση στην πράξη να περιγράφει τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου και όχι τα σχεδιαστικά τρικ. «Η μάρκα μας δεν χαρακτηρίζεται από επιθετικότητα», σχολίασε σε δηλώσεις του στο πλαίσιο του Σαλονιού Αυτοκινήτου της Σαγκάης ο Stéphane Janin, επικεφαλής σχεδιασμού της Renault. «Έχουμε ένα δυναμικό προϊόν αλλά το θέλαμε απλό σχεδιαστικά». Το αυτοκίνητο που βλέπουμε στις φωτογραφίες να δοκιμάζεται στο Nürburgring ίσως παραείναι διακριτικό, κρίνοντας όμως από τις πρόχειρα προσαρμοσμένες προσθήκες στα φτερά προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλοι τροχοί και τα φαρδύτερα μετατρόχια, δεν είναι η τελική μορφή του μοντέλου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Prodrive φτιάχνει ένα Renault Mégane για rallycross

Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα teaser video που προλογίζει το αυτοκίνητο. Θα είναι, όπως είναι λογικό, το ισχυρότερο Mégane που παρήχθη ποτέ. Αντίθετα με κάποιες αρχικές φήμες, δεν θα είναι τετρακίνητο. Η τεχνολογική καινοτομία θα είναι το σύστημα τετραδιεύθυνσης, το οποίο θα βελτιώνει πολύ την ευελιξία στα κλειστά κομμάτια. Ταυτόχρονα, χάρη στη μεγαλύτερη πλατφόρμα του σημερινού Mégane, με 2,8 cm μεγαλύτερο μήκος και 2,5 πόντους χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος θα έχει καλύτερη πρόσφυση.

[Πηγή Autocar

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube