Scoop: Νέο Renault Mégane RS, προσθιοκίνητο

Scoop: Νέο Renault Mégane RS, προσθιοκίνητο

Αντίθετα με τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει, φαίνεται ότι το νέο Renault Mégane RS θα είναι προσθιοκίνητο.

Η Renault δοκιμάζει στον Αρκτικό Κύκλο το νέο Mégane RS. Και κρίνοντας από κάποιες λεπτομέρειες του πρωτοτύπου που εντοπίστηκε, μάλλον αυτό θα είναι προσθιοκίνητο, παρότι υπήρχαν πληροφορίες για τετρακίνηση σε προηγούμενες αναοφορές.

Τις φήμες που είχαν αρχικά διαρρεύσει από το εργοστάσιο είχε ενισχύσει το γεγονός ότι σε προηγούμενες δοκιμές εξέλιξης, είχε εντοπιστεί το Megane RS να δοκιμάζεται παρέα με το VW Golf R. Παρόλα αυτά, ισχύουν όσα είχαμε πει σε προηγούμενη αναφορά για την τετραδιεύθυνση. Ο πήχης της ιπποδύναμης όπως φαίνεται μπαίνει στους 300 ίππους, στους οποίους έφτασε και το νέο SEAT Leon Cupra το οποίο μόλις δοκιμάσαμε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Renault Clio RS


Πιθανόν να υπάρξει έκδοση με σασμάν διπλού συμπλέκτη, αλλά σίγουρα θα υπάρχει και χειροκίνητο. Γιατί είναι ελαφρύτερο, αντισταθμίζοντας ως ένα βαθμό τα 40 επιπλέον κιλά της τετραδιεύθυνσης. Αλλά και γιατί αυτό ταιριάζει στον χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Φαίνεται ότι η Renault δεν θέλει να κάνει το λάθος που έγινε με το Clio RS και το οποίο στοίχισε σε πωλήσεις στο σκληροπυρηνικό κοινό. Όπως και το μικρότερο RS και αντίθετα με το προηγούμενο Mégane, το νέο μεγάλο RS θα διατίθεται με 5θυρο αμάξωμα.

Το αυτοκίνητο δεν είναι ακόμη έτοιμο ώστε να το δούμε στην Γενεύη. Άλλωστε εκεί τα σπουδαία νέα για την γαλλική εταιρεία θα αφορούν στο λανσάρισμα της Alpine. Πιθανότατα ωστόσο να δούμε ένα νέο concept για το Mégane RS, πιο κοντά στο μοντέλο παραγωγής. Και η παρουσίαση γίνει τελικά στη Φρανκφούρτη τον Σεπτέμβριο.

[Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube