Η Prodrive φτιάχνει ένα Renault Mégane για Rallycross

Η Prodrive φτιάχνει ένα Renault Mégane για Rallycross

Το αγωνιστικό Renault Mégane που ετοιμάζει η Prodrive θα τρέχει με οδηγό τον Guerlain Chicherit στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross του 2018.

Η γνωστή βρετανική αγωνιστική ομάδα Prodrive ετοιμάζει ένα αγωνιστικό για το 2018 World Rallycross Championship βασισμένο στο νέο Renault Mégane.

Το αυτοκίνητο θα είναι εξ ολοκλήρου εξελιγμένο από την Prodrive. Ακόμα και ο 2λιτρος κινητήρας του. Παρότι η ομάδα έχει σαφώς μεγαλύτερη πείρα σε ράλι και αγώνες ταχύτητας, δεν είναι εντελώς νέα στο Rallycross, αφού είχε ετοιμάσει το MINI WRX το 2013. Η πρώτη εμφάνιση του αγωνιστικού Renault Mégane θα γίνει σε αγώνα του φετινού πρωταθλήματος Rallycross, και συγκεκριμένα την 1η Σεπτεμβρίου στο Lohéac, στη Γαλλία.

Ο Guerlain Chicherit είναι κασκαντέρ, πρωταθλητής στο ελεύθερο σκι, έχει τρέξει αρκετές φορές στο Dakar και έχει κερδίσει το FIA Cross Country Rally World Cup. «Είμαι ενθουσιασμένος που συνεργάζομαι με τους ανθρώπους της Prodrive για να φτιάξουμε αυτό που ονειρευόμουν καιρό», δήλωσε. «Με τη σωστή ομάδα και την υποστήριξη που έχουμε, ξέρω ότι θα μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα αυτοκίνητο που θα κάνει τη διαφορά στα paddocks. Πιστεύω ότι η Prodrive θα φτιάξει το καλύτερο αυτοκίνητο και χαίρομαι που φέρνω τη φίρμα μου και τους συνεργάτες μου στο πρωτάθλημα του 2018».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Με τετραδιεύθυνση και χειροκίνητη έκδοση το νέο Renault Mégane RS

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Prodrive David Richards, δήλωσε: «Έχουμε εδώ και καιρό τη φιλοδοξία να αγωνιστούμε στο FIA World Rallycross Championship. Είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μορφή αγώνων παγκοσμίως και μας δίνει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε όλη την πείρα μας για να φτιάξουμε ένα αυτοκίνητο ικανό να κατακτήσει τον παγκόσμιο τίτλο. Ο Guerlain είναι προφανώς ένας ταλαντούχος οδηγός και ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί του και να εξελίξουμε ένα αυτοκίνητο για το οποίο θα είναι περήφανος και ο ίδιος και η Renault».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έλευση του διδύμου Prodrive-Renault στο FIA World Rallycross είναι άλλη μια ευχάριστη είδηση μετά τη συνεργασία της Volkswagen με τον Peter Solberg, την εργοστασιακή συμμετοχή της Audi και την πλήρη εμπλοκή του δις πρωταθλητή DTM Timo Scheider στον θεσμό.

[Πηγή Prodrive]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube