NAIAS 2017 - Επίσημο: Νέο 7θέσιο Volkswagen Tiguan Allspace

NAIAS 2017 - Επίσημο: Νέο 7θέσιο Volkswagen Tiguan Allspace

Η μεγαλύτερη κι εν δυνάμει 7θέσια έκδοση του μεσαίου SUV της Volkswagen μόλις αποκαλύφθηκε επίσημα στο κοινό.

Το ιδιαίτερα πετυχημένο μεσαίο SUV της Volkswagen, απέκτησε πλέον κι επίσημα μια επιμηκυμένη έκδοση με έως και 7 καθίσματα.

Αν και στο εμπρός μέρος οι αλλαγές στη σχεδίαση είναι πολύ μικρές, το εξασκημένο μάτι θα μπορέσει να εντοπίσει μικροαλλαγές στη μάσκα και το καπό. Στο πλάι τη διαφορά κάνουν οι μεγαλύτερες πίσω πόρτες και η ελαφρώς διαφορετική γραμμή της οροφής, ενώ το πίσω μέρος έχει περιορισμένες αλλαγές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Volkswagen Tiguan 1.4 TSI 150 PS

Το συνολικό μήκος είναι 21,5 cm μεγαλύτερο από του κλασικού Tiguan, εκ των οποίων τα 11 αφορούν σε αύξηση του μεταξονίου. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει έως και 6 cm περισσότερο χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών αλλά και 115 lt επιπλέον πορτμπαγκάζ. Οπότε για την περίπτωση που το αυτοκίνητο έχει κιτ επισκευής ελαστικού, η Volkswagen ανακοινώνει χωρητικότητα από 730 έως και 1.770 lt, ανάλογα με τη θέση των καθισμάτων της μεσαίας σειράς.

Στον έξτρα εξοπλισμό του Tiguan Allspace υπάρχει η δυνατότητα και για τρίτη σειρά καθισμάτων, χωρίς ακόμα να έχουν ανακοινωθεί τιμές για το πορτμπαγκάζ σε αυτή την περίπτωση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 PS 4MOTION DSG

Η γκάμα των κινητήρων θα μεταφερθεί σε μεγάλο βαθμό αυτούσια από την κλασική 5θέσια έκδοση, κάτι που σημαίνει τον 1.4 TSI των 150 ίππων και τον 2.0 TDI με 150 ή 190 ίππους. Δε θα τοποθετηθεί όμως ο βασικός 1.4 TSI με τους 125 ίππους, κάτι που μάλλον θα ισχύσει και για τον 1.6 TDI των 115 ίππων. Θα τοποθετηθεί όμως ο 2.0 TDI Bi-turbo με τους 240 ίππους ενώ θα υπάρξει και μια ακόμα έκδοση με τον 2.0 TSI, αυτή τη φορά στους 220 ίππους.

Προς το παρόν τα ακριβή τεχνικά στοιχεία του νέου μοντέλου δεν έχουν ανακοινωθεί, ούτε και οι τιμές. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι στην Ευρώπη το Tiguan Allspace αναμένεται μετά το καλοκαίρι και ότι στη Γερμανία θα ξεκινάει περίπου από τα 30.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει πως θα είναι κάτι παραπάνω από 1.500 ευρώ ακριβότερο από το «κανονικό» Tiguan.

[Πηγή: Volkswagen, Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube