Η SEAT δοκιμάζει νέο μικρό SUV

Η SEAT δοκιμάζει νέο μικρό SUV

Ήταν να μην πάρει φόρα. Ανοίγοντας με το Ateca τον κύκλο των SUV μοντέλων της, η SEAT τώρα επεκτείνει την γκάμα προς τα κάτω.

Η SEAT μόλις πρόσφατα απέκτησε το πρώτο SUV στην γκάμα της, με το Ateca. Το οποίο έχουμε οδηγήσει στο εξωτερικό αλλά ακόμη δεν έχει έρθει στην ελληνική αγορά, όπου αναμένεται να κάνει ντεμπούτο τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο.

Βλέποντας το ενδιαφέρον του κοινού, το εργοστάσιο προχωρά στην εξέλιξη της SUV γκάμας, με ένα νέο μοντέλο, κάτω από το Ateca. Ενώ ένα μεγαλύτερο είναι προγραμματισμένο για αργότερα. Το βασισμένο στο SEAT Ibiza crossover SUV είναι αυτό που εντόπισαν κατάσκοποι του Autoexpress να δοκιμάζεται σε ευρωπαϊκούς δρόμους. Το αυτοκίνητο έρχεται να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το Renault Captur και το Nissan Juke.

Παρότι το πρωτότυπο εξέλιξης που βλέπουμε στις φωτογραφίες ήταν βαριά καμουφλαρισμένο, μπορούμε να διακρίνουμε κάποια χαρακτηριστικά όπως τα πίσω φώτα, που μοιάζουν πολύ με αυτά του Ateca. Μοτίβα δανεισμένα από το μεγαλύτερο μοντέλο ακουλουθούν οι γραμμές της οροφής και οι τονισμένοι ώμοι των πίσω φτερών.

Στο εμπρός μέρος δεν διακρίνονται σχεδιαστικά στοιχεία, ωστόσο το μεγάλο κάλυμμα που χρησιμοποιείται μας επιτρέπει να φανταστούμε έναν προφυλακτήρα που θα προεξέχει αρκετά, με μεγάλη κεντρική εισαγωγή. Το συγκεκριμένο «μουλάρι» δεν φαίνεται ψηλότερο από το Ibiza, αλλά το μοντέλο παραγωγής λογικά θα έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Στο εσωτερικό διακρίνεται ο κλασικός για SEAT πίνακας οργάνων. Η καμπίνα δεν θα έχει ουσιαστικές αλλαγές σε σχέση με την επόμενη γενιά του Ibiza, με όλα τα στοιχεία συνδεσιμότητας για συσκευές Android Auto και Apple CarPlay.

Το αυτοκίνητο αναμένεται να παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, την ερχόμενη άνοιξη. Περισσότερες φωτογραφίες του αυτοκινήτου, και μάλιστα μια εκδοχή χωρίς καμουφλάζ, θα βρείτε στο Autoexpress.

Η SEAT λέγεται ότι επεκτείνει ταυτόχρονα την γκάμα της και προς τα πάνω, με ένα μεγαλύτερο SUV. Στην ετήσια γιορτή της μάρκας στην Μαδρίτη όπου έγινε και η παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων, ο πρόεδρος Luca de Meo επιβεβαίωσε ότι το μικρό crossover θα είναι αυτό που θα προηγηθεί. Και ότι θα παράγεται στο Martorell, στο εργοστάσιο της εταιρείας κοντά στη Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube