SEAT: 20V20 Concept, ο αδελφοκτόνος

SEAT: 20V20 Concept, ο αδελφοκτόνος

Το πρωτότυπο 20V20 της SEAT θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για ένα μεγάλο SUV που θα τοποθετηθεί εμπορικά πάνω από το Ateca, αντικαθιστώντας παράλληλα και το επταθέσιο MPV της φίρμας.

Η διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για SUV ανά τον κόσμο, φέρνει αρκετές αλλαγές στην αυτοκινητοβιομηχανία και σαν αποτέλεσμα έχει την «κατάργηση» ορισμένων κατηγοριών αυτοκινήτων.

Ένα από τα θύματα αυτής της αγοραστικής αλλαγής είναι και το SEAT Alhambra που θα αντικατασταθεί από ένα μεγάλο SUV που θα καθίζει μέχρι επτά επιβάτες. Ο «αντικαταστάτης» του μοντέλου θα βασίζεται στο πρωτότυπο 20V20 που παρουσίασε η SEAT το 2015 και θα ενστερνιστεί ορισμένα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του μικρότερου Ateca. Παρά το γεγονός ότι το πρωτότυπο 20V20 είχε δειγματιστεί ως 4θέσιο, το αυτοκίνητο παραγωγής θα έχει διάταξη καμπίνας 2-3-2.

Δείτε ακόμα   Οδηγούμε το SEAT Ateca 1.4 TSI ACT

Ο προϊστάμενος του Σχεδιαστικού Τμήματος, Alejandro Mesonero, ανέφερε ότι θα είναι ελαφρώς μικρότερο από το «ξαδερφάκι» Skoda Kodiaq και ότι το νέο μοντέλο θα έχει την εμφάνιση που θέλει και αναμένει ο κόσμος από την SEAT.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια τέτοια «αντικατάσταση» μοντέλου, μιας και αρκετές εταιρίες όπως η Peugeot, η Opel, η Mazda κ.α. πραγματοποιούν ή θα πραγματοποιήσουν το ίδιο. Θα αντικαταστήσουν δηλαδή τα MPV τους με crossover ή SUV.

[Πηγή: Auto Express UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube