Κόντρα LaFerrari vs Porsche 918 Spyder σε κανονικό drag strip [videos]

Κόντρα LaFerrari vs Porsche 918 Spyder σε κανονικό drag strip [videos]

Έχουμε δει κι άλλες, όμως αυτή έχει αξία διότι είναι με αυτοκίνητα πελατών, όχι των γραφείων Τύπου…

Η κόντρα έγινε στο drag strip της San Antonio Raceway, την περασμένη Κυριακή. Και ήταν ερασιτεχνική.

Κράτησε όμως τους τυχερούς θεατές στις μύτες των ποδιών τους, αφού δεν βλέπεις κάθε μέρα να στήνονται τα δύο πιο φημισμένα hypercars το ένα δίπλα στο άλλο για χρονομετρημένο 400άρι από στάση. Και από σύμπτωση, και τα δύο αυτοκίνητα ήταν σε λευκό χρώμα, έτσι για να τονιστεί η αίσθηση των ίσων ευκαιριών.

Η χαμηλή ανάλυση των πλάνων δεν μας επιτρέπει να δούμε τους χρόνους στις ψηφιακές πινακίδες, οπότε θα σας ενημερώσουμε ότι η 918 Spyder έκανε το 1/4 του μιλίου (402 m) από στάση σε 10,4” με ταχύτητα εξόδου 225 km/h, ενώ η LaFerrari ήταν λίγο πιο αργή σε χρόνο αλλά έπιασε ελαφρώς υψηλότερη ταχύτητα.

Το αποτέλεσμα δείχνει αναμενόμενο, έχοντας υπόψη και την τριπλή κόντρα LaFerrari, 918 Spyder και McLaren P1 που είχε κάνει προ διετίας το supercar-driver.com στο drag strip της Santa Pod στη Βρετανία.

Αν ψάξουμε όμως τις δοκιμές περιοδικών, θα βρούμε ότι η Porsche μπορεί να κάνει το 400άρι μέχρι και σε 9,8”, ενώ η Ferrari έχει πετύχει ακόμα και 9,5”. Το γιατί υπάρχουν τέτοιες διαφορές μπορεί να εξηγηθεί με διάφορους τρόπους. Η 918 Spyder, ως τετρακίνητη, έχει το πλεονέκτημα στην εκκίνηση. Από την πλευρά της, η LaFerrari έχει σημαντικό πλεονέκτημα στη σχέση ιπποδύναμης/βάρους: περίπου 1,7 kg/ίππο έναντι 2,1 της Porsche – χώρια που, όπως λέγεται, οι Ιταλοί έχουν κι ένα ιστορικό «περιποιημένων» test cars…

Κι όλα αυτά είναι η μία μόνο πλευρά των hypercars. Διότι υπάρχουν και οι επιδόσεις σε πίστα, ενώ για κάποιους μετράει και η ικανότητα για ντριφτ, όπου η LaFerrari αποδεδειγμένα έχει το πλεονέκτημα.

Ας μείνουμε όμως στη συγκεκριμένη κόντρα, που στο πρώτο video θα την παρακολουθήσετε από τη γραμμή εκκίνησης, ενώ στο δεύτερο video θα έχετε μια άποψη από το εσωτερικό της Ferrari (ξεκινά στο 9:00’).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube