Πλήρης γκάμα εκδόσεων για την ηλεκτρική Porsche Mission E

Πλήρης γκάμα εκδόσεων για την ηλεκτρική Porsche Mission E

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Porsche, η Mission E θα διατίθεται σε ποικιλία εκδόσεων, όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της φίρμας.

Η εξέλιξη της Porsche Mission E προχωράει κανονικά, και όπως φαίνεται αυτό που θα προκύψει δεν θα είναι ένα μοναδικό ηλεκτρικό μοντέλο, αλλά μια βάση από την οποία θα ξεπηδήσουν αρκετές εκδόσεις.

Οι πληροφορίες προέρχονται από τα χείλη του διευθύνοντα συμβούλου της Porsche, Oliver Blume. Στο πλαίσιο της Έκθεσης Γενεύης, ο Blume δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η Mission E θα είναι μια κατηγορία κάτω από την Panamera. Θα προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 500 km, με το 80% αυτής να επιτυγχάνεται με χρόνο φόρτισης 15’». Εκτός της βασικής Mission E, η Porsche εξετάζει το ενδεχόμενο παραγωγής και μιας πιο γρήγορης έκδοσης GT-E, αλλά και άλλες εκδόσεις με χαμηλότερη μέγιστη ισχύ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τέλος το τζάμπα ρεύμα για τους ιδιοκτήτες Tesla

Μάλιστα ο Blume εξήγησε πως ο αγοραστής θα μπορεί να αναβαθμίζει το λογισμικό του αυτοκινήτου του μέσω διαδικτύου, με Wi-Fi. Παράλληλα ίσως έχει και τη δυνατότητα βελτίωσης εξ αποστάσεως, όπως συμβαίνει με τα μοντέλα της Tesla. «Δεν το έχουμε αποφασίσει ακόμα, αλλά αν για παράδειγμα έχεις μια έκδοση με 400 PS, μπορεί να είναι εφικτό να την αναβαθμίσεις στους 450 PS».

Παράλληλα, η Porsche ετοιμάζει το δικό της δίκτυο ταχυφορτιστών, αντίστοιχο με τους Tesla Superchargers. Μάλιστα με την χρήση ενός αντάπτορα, τα αυτοκίνητα των δύο εταιριών θα μπορούν να εξυπηρετηθούν και από τα δύο δίκτυα ταχυφορτιστών. Ωστόσο δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι η Tesla θα θέλει να χαρίσει σε έναν ανταγωνιστή της την πρόσβαση στο εκτενές -ειδικά στις ΗΠΑ- δίκτυο ταχυφορτιστών της…

[Πηγή: Auto Express]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube