Η νέα Mercedes-Benz A-Class θα είναι πιο άνετη αλλά και πιο σπορ

Η νέα Mercedes-Benz A-Class θα είναι πιο άνετη αλλά και πιο σπορ

Το αναβαθμισμένο πλαίσιο θα είναι ρυθμισμένο ξεκάθαρα προς αυτό το συνδυασμό δήλωσε η εταιρεία, τώρα που η επίσημη παρουσίαση πλησιάζει.

Από το 2012 που παρουσιάστηκε η σημερινή γενιά της A-Class, έχουν περάσει αρκετά χρόνια ώστε η εξέλιξη να έχει προχωρήσει αρκετά.

Γι’ αυτό και πρώτοι απ’ όλους οι άνθρωποι της Mercedes-Benz γνώριζαν πως πρέπει να βελτιώσουν το αυτοκίνητό τους σε συγκριμένους τομείς.

Η κύλιση ήταν ένας από τους βασικότερους, γι’ αυτό και ξοδεύτηκαν αφάνταστα πολλές ώρες για την εξέλιξη των ελαστικών συνδέσμων και τη συνολική κινηματική της ανάρτησης. Το σημαντικότερο βοήθημα ωστόσο ήταν το ίδιο το πλαίσιο, που παρότι λίγο μεγαλύτερο είναι σημαντικά πιο άκαμπτο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το Μάρτιο στη Γενεύη η νέα Mercedes-A-Class

Αξίζει να αναφέρουμε εδώ, ότι η διάταξη της πίσω ανάρτησης θα διαφέρει ανάλογα με την έκδοση του αυτοκινήτου, σύμφωνα με την τακτική που εγκαινίασε το Volkswagen Golf VII. Οι βασικές εκδόσεις δηλαδή θα έχουν έναν ημιάκαμπτο άξονα που εξελίχθηκε ειδικά για την περίσταση, ενώ οι ισχυρότερες μια αναβαθμισμένη εκδοχή των πολλαπλών συνδέσμων του σημερινού μοντέλου.

Και στις δύο περιπτώσεις πάντως σύμφωνα με την εταιρεία ο δείκτης NVH (Noise, Vibration, Harshness) θα είναι σημαντικά βελτιωμένος, αφού κάτι τέτοιο ήταν ουσιαστικά επιβεβλημένο από τον ανταγωνισμό. Τα νέα ηχομονωτικά υλικά θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη βελτίωση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίσημο: Αυτό είναι το εσωτερικό της νέας Mercedes-Benz A-Class

Πέρα από την άνεση όμως, η Mercedes-Benz δηλώνει πως έχει αναβαθμίσει σημαντικά και την οδηγική αίσθηση της νέας A-Class.

Σύμφωνα με τον Jochen Eck, επικεφαλής των δοκιμών για τα κόμπακτ μοντέλα της εταιρείας, το σύστημα διεύθυνσης της νέας A-Class θα παραμείνει συνολικά ελαφρύ και πολύ άμεσο σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αλλά με σαφώς περισσότερη ακρίβεια και πληροφορία, άρα επικοινωνία με το αυτοκίνητο. «Αυτό είναι κάτι που θα αρέσει πολύ σε όσους απολαμβάνουν την οδήγηση».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σχεδόν έτοιμη η νέα μικρή Mercedes-AMG A 35 4MATIC [video]

Δε θα υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στο σύστημα διεύθυνσης πέραν της μετακίνησης του οδοντωτού τμήματός του πιο πίσω στο αμάξωμα, ενώ ανάλογα με την έκδοση θα εξακολουθήσει να προσφέρεται και μεταβλητός λόγος μετάδοσης.

Τέλος, ο Eck δήλωσε και ότι η γκάμα του νέου μοντέλου θα περιλαμβάνει πέντε εκδόσεις βενζίνης και τέσσερις πετρελαίου, ενώ λίγο αργότερα θα προστεθούν και οι δύο γρήγορες εκδόσεις AMG που θα ονομάζονται Α 35 και Α 45 4MATIC.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube