Επίσημο: Αυτό είναι το εσωτερικό της νέας Mercedes-Benz A-Class

Επίσημο: Αυτό είναι το εσωτερικό της νέας Mercedes-Benz A-Class

Η Mercedes-Benz ετοιμάζεται για το λανσάρισμα της νέας A-Class στις αρχές του έτους και σήμερα μας παρουσιάζει το εσωτερικό της.

Η Mercedes-Benz έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του εσωτερικού της νέας A-Class, δίνοντάς μας μια καλή πρώτη γεύση.

Η υπάρχουσα γενιά της A-Class έχει διαγράψει ικανοποιητική εμπορική πορεία και η νέα τέταρτη γενιά που θα παρουσιαστεί στην προσεχή Έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο θέλει να συνεχίσει αυτή την «κληρονομιά».

Η νέα Mercedes-Benz A-Class διαθέτει ένα εντελώς νέο εσωτερικό, που στους τομείς της σχεδίασης και της τεχνολογίας έχει δεχθεί επιρροές από τις μεγαλύτερες E-Class και S-Class. Η Mercedes-Benz πιστεύει ότι το αγοραστικό κοινό παρουσιάζει μια αυξανόμενη τάση προς τα αυτοκίνητα μικρότερων κατηγοριών, τα οποία όμως δεν υπολείπονται σε σχεδίαση ή πολυτέλεια σε σχέση με τα μεγαλύτερα μοντέλα.

Επιπλέον, το μικρότερης ηλικίας πελατειακό κοινό της A-Class σημαίνει ότι οι άνθρωποι της Mercedes-Benz έπρεπε να «φορτώσουν» το νέο μοντέλο με ακόμα περισσότερη τεχνολογία και επιλογές στον προαιρετικό εξοπλισμό του.

Το ταμπλό της νέας A-Class έχει σχεδίαση δύο επιπέδων και δυνατότητα οπίσθιου φωτισμού για μεγαλύτερη αίσθηση του χώρου. Στο πάνω τμήμα του, βρίσκουμε τις δύο wide screen που εκτελούν χρέη πίνακα οργάνων και συστήματος πολυμέσων. Βέβαια, από εκεί μπορούν να ρυθμιστούν και όλες οι λειτουργίες του μοντέλου, με τον υποψήφιο πελάτη να έχει αρκετές επιλογές ως προς το μέγεθός τους. Η βασική έκδοση έχει δύο οθόνες 7”, αλλά υπάρχει δυνατότητα για μία 7άρα και μία 10,25” ή δύο οθόνες των 10,25”.

Ακόμα, υπάρχουν πέντε αεραγωγοί που θυμίζουν τουρμπίνες και διαθέτουν φωτισμό LED με 64 χρωματικές επιλογές και 10 προγράμματα φωτισμού περιβάλλοντος ανάλογα με την διάθεση του οδηγού.

Το πολυλειτουργικό τιμόνι με τις τρεις ακτίνες «προέρχεται» από τη ναυαρχίδα S-Class. Τα καθίσματα έχουν ανασχεδιαστεί και εκτός από θερμαινόμενα, μπορούν να είναι και κλιματιζόμενα για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Η τέταρτη γενιά της A-Class θα προσφέρεται σε τρία επίπεδα εξοπλισμού: το βασικό Style, το σπορ AMG-Line και το Progressive. Το τελευταίο αντικαθιστά την έκδοση Urban της υπάρχουσας γενιάς και δίνει έμφαση στην σχεδίαση και τις ανέσεις.

Αναβαθμισμένοι θα είναι οι προσφερόμενοι χώροι, με λίγο μεγαλύτερο εσωτερικό ύψος, περισσότερες και χρηστικότερες θήκες μικροαντικειμένων και 29 lt μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ (370 lt συνολικά). Επιπλέον, η Mercedes-Benz φρόντισε να μεγαλώσει το άνοιγμα του χώρου αποσκευών (+20 cm σε πλάτος) για μεγαλύτερη ευκολία κατά την φόρτωση.

Τέλος, η νέα Mercedes-Benz A-Class υπόσχεται καλύτερο επίπεδο ορατότητας στον οδηγό, μιας και όλες οι κολώνες του αυτοκινήτου είναι λεπτότερες.

[Πηγή: Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube