Σχεδόν έτοιμη η νέα μικρή Mercedes-AMG A 35 4MATIC [video]

Σχεδόν έτοιμη η νέα μικρή Mercedes-AMG A 35 4MATIC [video]

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η A-Class του video είναι η νέα «βασική» Mercedes-AMG, με 2λιτρο τούρμπο κινητήρα και περίπου 300 ίππους.

Η γκάμα των AMG θα επεκταθεί προς τα κάτω, αυτό είναι γνωστό.

Όπως και ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει αυτό, δηλαδή μια έκδοση της A-Class που θα τοποθετηθεί κάτω από την A 45 4MATIC. Θα ονομάζεται κατά πάσα πιθανότητα Α 35 4MATIC και είναι το αυτοκίνητο που πρωταγωνιστεί στο video. Οι δύο απολήξεις της εξάτμισης είναι το στοιχείο που κατά βάση το φανερώνει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Με 400+ ίππους η επόμενη Mercedes-AMG A 45

Μέχρι πρότινος ξέραμε ότι θα ονομαστεί Α 40, όμως σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της εταιρείας πρόσφατα αποφάσισε να την ονομάσει Α 35. Λογικά αυτό σημαίνει ότι οι επιδόσεις της θα έχουν αξιοσέβαστη διαφορά από της Α 45, όπως είναι και το λογικό.

Το πλέον ενδιαφέρον όμως είναι πως υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το νέο μοντέλο θα χρησιμοποιεί το 2λιτρο τούρμπο κινητήρα της εταιρείας σε συνδυασμό με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα, με τη βοήθεια του οποίου η ισχύς θα είναι κοντά στους 300 PS.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό είναι το εσωτερικό της νέας Mercedes-Benz A-Class

Με άλλα λόγια, η απαραίτητη ώστε η A 35 να ανταγωνίζεται ευθέως μοντέλα όπως το Audi S3 και η BMW M135i.

Πρόκειται για μια κίνηση της Mercedes-AMG που χαρακτηρίζεται απόλυτα αναμενόμενη, αφού τώρα κάλυψε κι ένα ακόμα κενό στην κατηγορία των σπορ χάτσμπακ, που όμως δεν είναι ακραία σε χαρακτήρα και επιδόσεις.

Ακόμα δε γνωρίζουμε πότε θα δούμε τη συγκεκριμένη έκδοση στην παραγωγή, όμως λογικά δε θα πρέπει να αργήσει και πολύ, μετά την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου το Μάρτιο στη Γενεύη.

[Πηγή: autoevolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube