Η νέα BMW M5 πετάει στο Nürburgring [video]

Η νέα BMW M5 πετάει στο Nürburgring [video]

Κρίνοντας από το ρυθμό που κινείται αυτό το πρωτότυπο στις δοκιμές εξέλιξης, η νέα BMW M5 βάζει υποψηφιότητα για σούπερ χρόνο στο Ring.

Με την πιο πρόσφατη γενιά G30 της νέας Σειράς 5 να βρίσκεται πλέον σχεδόν ένα χρόνο στην αγορά, η ώρα για την κορυφαία έκδοση Μ5 πλησιάζει όλο και περισσότερο. Σχεδόν έχει φτάσει, δηλαδή.

Η νέα BMW M5 με ελαφρύ καμουφλάζ και με το μηχανολογικό της πακέτο ακόμη μυστικό αλλά ουσιαστικά διαμορφωμένο, εξακολουθεί να δοκιμάζεται στο Nürburgring. Πρόσφατα εντοπίστηκε από τους κατασκόπους να κινείται σε εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό, πράγμα που δείχνει ότι το αυτοκίνητο είναι στην τελική φάση της εξέλιξης.

Όπως βλέπουμε στο video, το αυτοκίνητο έχει μια υπερστροφική προδιάθεση, αλλά δεν κάνει θεαματικές πάντες, καθώς ο οδηγός από ό,τι φαίνεται είναι επικεντρωμένος σε ένα πρόγραμμα γρήγορων γύρων. Άλλωστε η νέα M5 θα είναι τετρακίνητη, με ένα ειδικό Drift Mode που θα το καθιστά κατ’ επιλογή πισωκίνητο.

Σύμφωνα με τις περισσότερες πληροφορίες, την κίνηση θα δίνει μία σοβαρά βελτιωμένη από το M-Division παραλλαγή του V8 4,4 λίτρων, με δύο τούρμπο. Αν ήδη η νέα M550i είναι ταχύτερη από την M5 F10, φανταστείτε πόσο μπροστά θα είναι η νέα M5. Ένα νούμερο της τάξης των 3,5” στα 0-100 km/h είναι μια απολύτως λογική εκτίμηση.

Υπάρχουν πάντως και κάποιες φήμες που λένε ότι η BMW έχει εξελίξει για την M5 έναν καινούρgιο 4λιτρο V8 biturbo, τον οποίο ο όμιλος θα μοιράζεται με την Jaguar Land Rover, η οποία ψάχνει σε μία συνέργεια έναν αντικαταστάτη για το δικό της 5λιτρο. Το σενάριο αυτό πάντως συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες. Άλλες πληροφορίες για τη νέα BMW M5 θα βρείτε σε προηγούμενες αναφορές μας, για την εμφάνιση αλλά και για τον ήχο του κινητήρα της.

[Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube