Η Jeep ετοιμάζει μικρό SUV

Η Jeep ετοιμάζει μικρό SUV

Οι φήμες το θέλουν νέο A-SUV της Jeep να λανσάρεται στην αγορά το 2022. 

Η κατηγορία των SUV είναι η πλέον δημοφιλής στην αγορά. Για το λόγο αυτό, σχεδόν όλες οι εταιρείες έχουν μοντέλα σε αυτήν την κατηγορία ενώ παράλληλα καλύπτουν με μοντέλα και όλες τις κατηγορίες μεγεθών. 

Η Jeep κατέχει διαχρονικά μια ιδιαίτερη θέση στην κατηγορία, καθώς κατασκεύαζε αυτοκίνητα του είδους πολύ πριν εισαχθεί ο όρος SUV στην αγορά. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Nέο, μικρότερο Jeep από το Renegade

Με το Renegade να είναι αυτή τη στιγμή το μικρότερο μοντέλο της εταιρείας, η Jeep θέλει να επεκταθεί ακόμη περισσότερο, με ένα ακόμη μικρότερο SUV, καθώς η συνεργασία της FCA με την PSA της δίνει τη δυνατότητα να πατήσει πάνω σε νέες πλατφόρμες και να «χτίσει» το δικό της μικρό Α-SUV. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στην πάντα! Έρχονται τα A-SUV!

Οι φήμες θέλουν την Jeep να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα πάνω στην οποία πάτησε το νέο Opel Mokka, δίχως να αποκλείεται και αυτή που θα χρησιμοποιήσει το νέο FIAT Panda

Βέβαια, εδώ ανακύπτει ένα σημαντικό θέμα: Θέλει η Jeep να βάλει την υπογραφή της σε ένα αυτοκίνητο (έστω και αν αυτό είναι A-SUV) που να μην έχει δυνατότητες τετρακίνησης; Μπορεί η πλατφόρμα του Mokka να φιλοξενήσει ηλεκτρομοτέρ πίσω, έτσι ώστε να δώσει έστω και με αυτόν τον τρόπο χαρακτήρα τετρακίνητου στο αυτοκίνητο; 

Όλα αυτά κάνουν την πλάστιγγα να γέρνει προς την πλατφόρμα του Panda περισσότερο και λιγότερο προς αυτήν του Mokka. Ωστόσο ουδείς μπορεί να γνωρίζει τις εσωτερικές συζητήσεις και ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί μετά την συγχώνευση των Group PSA και FCA.

Σχεδιαστικά πάντως η Jeep δεν πρόκειται να απεμπολήσει το DNA της, οπώς αυτό κυρίως εκφράζεται από τη χαρακτηριστική μάσκα της εταιρείας. 

Κάποια σχέδια που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο βασίζονται πάνω στο Jeep Yuntu που αποκαλύφθηκε στο Σαλόνι της Shanghai το 2017. Οι πληροφορίες μιλούν για λανσάρισμα του μοντέλου το 2022, ενώ στη γκάμα του θα περιλαμβάνει και μια plug-in Hybrid έκδοση, καθώς το Yuntu παρουσιάστηκε ως τέτοιο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube