Κόντρα Mclaren P1 vs Bugatti Veyron!

Κόντρα Mclaren P1 vs Bugatti Veyron!

Η τετρακίνητη, τετρατούρμπινη Bugatti θεωρείται το ταχύτερο αυτοκίνητο του κόσμου. Πώς τα καταφέρνει όμως απέναντι στο νεότερο hypercar;

Ενώ η Veyron (στην έκδοση Super Sport) παραμένει το πιο γρήγορο αυτοκίνητο του κόσμου, τα τρία πιο πρόσφατα, υβριδικά hypercars (Ferrari LaFerrari, McLaren P1, Porsche 918 Spyder) είναι επίσης πολύ δυνατά αλλά και σαφώς ελαφρύτερα.

Έχοντας υπόψη αυτό το στοιχείο, όταν μια Veyron του 2011 στήθηκε δίπλα σε μια ολοκαίνουργια McLaren P1 για κόντρα επιτάχυνσης στις ΗΠΑ, το αποτέλεσμα ήταν παιζόμενο. Κι όπως δείχνει το παρακάτω video, τα δύο υπεραυτοκίνητα είναι αρκετά ισοδύναμα.

Για να εξαλειφθεί το πλεονέκτημα της τετρακίνησης, που έχει η Veyron σε σχέση με την πισωκίνητη Ρ1 ξεκινώντας από στάση, η κόντρα έγινε ρολαριστή.

Δεν θέλουμε να σας πούμε το «δολοφόνο» και να σας το χαλάσουμε, αλλά αναλογιστείτε ότι η McLaren P1 έχει συνδυαστική ιπποδύναμη 916 PS και ροπή 99,7 kgm, ενώ η Bugatti Veyron έχει 1.001 PS και 127,4 kgm. Από την άλλη όμως, η McLaren ζυγίζει 1.547 kg ενώ η Bugatti φτάνει τα 1.888 kg. Κι αυτό δίνει στην P1 το πλεονέκτημα σε κιλά ανά ίππο: 1,69 έναντι 1,89 της Veyron!

Άλλο όμως το τι ισχύει στα χαρτιά και άλλο το τι γίνεται στην ευθεία, που ποτέ δεν λέει ψέματα…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube