Η BMW ετοιμάζει την αναβίωση της Σειράς 8

Η BMW ετοιμάζει την αναβίωση της Σειράς 8

Η κουπέ ναυαρχίδα της εταιρείας, φωτογραφήθηκε κατά τη διάρκεια δοκιμών εξέλιξης και αναμένεται να περάσει στην παραγωγή μέσα στο 2018.

Όλα δείχνουν πως η BMW το έχει πάρει απόφαση να αναγεννήσει τη Σειρά 8.

Το έχουμε ξαναγράψει, όμως τώρα έρχονται και οι φωτογραφίες να επαληθεύσουν τις πληροφορίες μας. Όπως εύκολα μπορεί να υποθέσει κανείς, θα πρόκειται για την κουπέ έκδοση της 7άρας, όπως για είναι η Σειρά 4 για την 3άρα και η Σειρά 6 για την 5άρα.

Το νέο μοντέλο φαίνεται πως θα μπει στην αγορά το 2018, για να ανταγωνιστεί τη Mercedes-Benz S-Class Coupé αλλά και την Bentley Continental GT. Η στενότατη συγγένεια με την 7άρα σημαίνει και πολλές ομοιότητες στα μηχανικά μέρη και τις τεχνολογίες, όπως για παράδειγμα την πλατφόρμα CLAR.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: BMW 730d

Αν και στο αυτοκίνητο που φωτογραφήθηκε το καμουφλάζ είναι έντονο, μπορούμε να βγάλουμε μερικά συμπεράσματα για το σχήμα και τις διαστάσεις του. Τεράστιο σε μήκος και πλάτος αλλά χαμηλό, το νέο κουπέ θα έχει επίσης λεπτομέρειες όπως τα ιδιαίτερα πεπλατυσμένα «νεφρά» στη μάσκα.

Στους κινητήρες δεν αναμένονται διαφορές από τη Σειρά 7, κάτι που σημαίνει ντίζελ εκδόσεις με τον 3λιτρο straight-six κινητήρα, καθώς και βενζίνης με τον V8 των 4,4 λίτρων και τα δύο τούρμπο. Αργότερα αναμένεται να προστεθεί και ο biturbo V12 των 6,6 λίτρων, με απόδοση κοντά στους 600 ίππους και συνδυασμό αποκλειστικά με σύστημα τετρακίνησης.

Τέλος, δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η ύπαρξη υβριδικών εκδόσεων, που πάντως θα έχουν επιδόσεις που κόβουν την ανάσα.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube