Η BMW ετοιμάζει 7 Series Coupé και όχι μόνο

Η BMW ετοιμάζει 7 Series Coupé και όχι μόνο

Η 2πορτη έκδοση της ναυαρχίδας της BMW, με πιο σπορ χαρακτήρα, είναι μόνο μια από τις μελλοντικές εκδόσεις της συμβατικής 7 Series.

Παρότι μέχρι σήμερα κάθε γενιά της BMW 7 Series έβγαινε αποκλειστικά με 4πορτο αμάξωμα, αυτό φαίνεται ότι θα αλλάξει σύντομα, αφού το 2019 αναμένεται η 7 Series Coupé.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, οι πωλήσεις της BMW 7 Series είναι σήμερα 40% χαμηλότερες από αυτές του κυριότερου αντιπάλου της, της Mercedes-Benz S-Class. Και πλέον έχει ανταγωνισμό από εναλλακτικές προτάσεις της κατηγορίας, όπως το Tesla Model S. Για να πλησιάσει και πάλι την κορυφή, η BMW σκοπεύει να εμπλουτίσει τη γκάμα της 7 Series με νέες εκδόσεις. Μια από αυτές είναι η Coupé, η οποία αναμένεται το 2019, όπως αποκάλυψε εργαζόμενος της εταιρίας που προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Μια καλή εμπορική πορεία της 7 Series είναι ικανή να φέρει στο ταμείο της εταιρίας αρκετά χρήματα που θα επενδυθούν σε νέες τεχνολογίες, αφού τέτοια μοντέλα δίνουν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους σε σχέση με τα μικρότερα, αλλά είναι εξίσου σημαντική και για την εικόνα της BMW. «Η νέα 7 Series δεν κατάφερε να κάνει τόση εντύπωση, όση η S-Class. Και η Audi (σ.σ. με το επόμενο Α8) θα επιχειρήσει να κάνει το ίδιο», δήλωσε ο Juergen Pieper, αναλυτής της Bankhaus Metzler.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το εντυπωσιακό πρωτότυπο Vision Mercedes-Maybach 6

Εν μέρει, αυτό οφείλεται στην κάπως βαρετή εμφάνισή της και στην απουσία διαφορετικών εκδόσεων. Η Mercedes-Benz S-Class, εκτός από το κλασικό σεντάν αμάξωμα διατίθεται ακόμα σε coupe, cabriolet και στην πολυτελή εκδοχή της Maybach. Η BMW σκοπεύει να ανταγωνιστεί τουλάχιστον δύο από αυτές τις εκδόσεις, αφού την 7 Series Coupe θα ακολουθήσει και μια υπερπολυτελής παραλλαγή της, με τιμή πάνω από €150.000 στην Ευρώπη.

Πάντως η BMW ίσως μας είχε αποκαλύψει τις προθέσεις της για μια πιο σπορ 7άρα ήδη από το 2013, με το πρωτότυπο BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe.

[Πηγή: Bloomberg]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube