H Lamborghini αντικαθιστά την Huracán με την Temerario

H Lamborghini αντικαθιστά την Huracán με την Temerario

H Lamborghini, μέσα στο 2024 θα ρίξει την αυλαία της Huracán, με την Temerariο να έρχεται να καλύψει το κενό της.

Lamborghini Temerario

Εντός του 2024, η Lamborghini αλλά και η παγκόσμια αυτοκινητική κοινότητα θα αποχαιρετήσει την Huracán, δίνοντας πλέον χώρο στη νέα Temerario.

Η Sant'Agata Bolognese, κατοχύρωσε επίσημα μέσω του ευρωπαϊκού γραφείου ευρεσιτεχνίας και πνευματικών δικαιωμάτων την επωνυμία «Temerario», κοινοποιώντας μάλιστα και τον λογότυπο αυτής. Με έντονες τις επιρροές από την Countach, μιας και υπάρχει από ένα κέρατο σε κάθε άκρη.

Η αντικατάσταση της Huracán από την Temerario σηματοδοτεί το τέλος του V10 και αρχή της εποχής του V8 για την Lamborghini

Lamborghini Huracán

Δεδομένου λοιπόν ότι περιμένουμε το μοντέλο που θα διαδεχτεί την Huracán, το όνομα Temerario συνδέεται αποκλειστικά με αυτή τη συνθήκη. Η αίτηση του εμπορικού σήματος έχει υποβληθεί σε διάφορες κατηγορίες, όπως ηλεκτρονικούς αισθητήρες, αυτοκίνητα και τα εξαρτήματά τους, ρολόγια, ρούχα, ακόμα και αυτοκινητάκια.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πως η Lamborghini αντλεί έμπνευση για τα ονόματα των μοντέλων της από φημισμένους ταύρους μαχητές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Revuelto, που πήρε το όνομά της από έναν ξακουστό ταύρο που συμμετείχε σε ταυρομαχίες στη Βαρκελώνη τη δεκαετία του 1880. Η λέξη Revuelto στα ισπανικά σημαίνει «απείθαρχος», πιστοποιώντας με αυτόν το τρόπο ότι ο ταύρος από τον οποίο πήρε το όνομά της ήταν αδάμαστος.

Ως προς την Temerario , ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η σύνδεση του ονόματος με κάποιον ταύρο-μαχητή. Η ακριβής σημασία της στα ισπανικά είναι «παράτολμη». Ιδιαίτερο όνομα για ένα αυτοκίνητο, πλην όμως είμαστε σίγουροι πως οι Ιταλοί θα μπορέσουν να το συνδέσουν με τα ιδανικά και το DNA της φίρμας.

Πάντως, βάσει των όσων ακούγονται, η ονομασία είναι πιθανό να αναφέρεται στον κινητήρα και όχι σε όλο το μοντέλο. Όπως έχει γίνει γνωστό, η Huracán θα πάρει μαζί της τον V10, με έναν μικρότερο plug-in hybrid V8 να έρχεται να τον αντικαταστήσει. Χωρίς όμως να γνωρίζουμε αν είναι ο κινητήρας που χρησιμοποιείται στην Urus ή αν πρόκειται για μία νέα μονάδα.

Lamborghini Huracán

Τέλος, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο, το ντεμπούτο της Temerario να γίνει το διήμερο 6-7 Απριλίου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Lamborghini Arena, στην πίστα της Imola. Στην συγκεκριμένη εκδήλωση, όπως ήδη έχει γίνει γνωστό θα παρουσιαστεί η plug-in hybrid εκδοχή της Urus αλλά και η αποχαιρετιστήρια έκδοση της Huracán, η Huracán STJ. 
 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube