Έτοιμες οι πρώτες Lamborghini Centenario

Έτοιμες οι πρώτες Lamborghini Centenario

Σε μια γωνιά του εργοστασίου της Sant’Agata, οι πρώτες επετειακές Lamborghini Centenario είναι έτοιμες και περιμένουν τους αγοραστές τους.

Έναν χρόνο μετά την αποκάλυψη της Lamborghini Centenario στην περσινή Έκθεση Γενεύης, τα πρώτα αυτοκίνητα είναι έτοιμα να παραδοθούν στους τυχερούς ιδιοκτήτες τους.

Η Centenario είναι το μοντέλο με το οποίο η Lamborghini επέλεξε να γιορτάσει τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ιδρυτή της, Ferruccio Lamborghini. Βασίζεται στην Aventador, έχει μεγαλύτερο μήκος και ακόμα πιο συγκλονιστική εμφάνιση από εκείνη, ενώ χάρη στην εκτενή χρήση ανθρακονημάτων το βάρος της περιορίζεται στα 1.520 kg. Ο ατμοσφαιρικός V12 των 6,5 lt αποδίδει στην περίπτωσή της 770 PS, οπότε για το 0-100 km/h χρειάζεται 2,8’’ και η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 350 km/h.

Η Lamborghini έχει ανακοινώσει ότι θα κατασκευάσει 20 Centenario και άλλες 20 Centenario Roadster. Ακόμα κι αν έχετε τα περίπου €1.750.000 ή €2.000.000 που κοστίζουν αντίστοιχα (προ φόρων, εννοείται), πλέον είναι αργά για να ζητήσετε μια, αφού όλες έχουν ήδη λογοδοθεί από την ημέρα της παρουσίασής τους. Σήμερα, τα πρώτα αυτοκίνητα είναι έτοιμα, όπως μπορούμε να δούμε στις φωτογραφίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε τις Lamborghini Huracán LP610-4 & LP580-2 [video]

Οι φωτογραφίες δείχνουν μια Lamborghini Centenario σε κόκκινο-πορτοκαλί χρώμα. Τα σπόιλερ στο κάτω μέρος του αμαξώματος είναι σκουρόχρωμα, και πιθανότατα πρόκειται για γυμνό carbon. Σύμφωνα με αναφορές στο Instagram, η συγκεκριμένη ανήκει στον Rashid Bin Humaid Al Noaimi, υιό του Σεΐχη του Αϊμάν, στα Ην. Αραβικά Εμιράτα. Λίγο πιο δίπλα υπάρχουν τουλάχιστον άλλες δύο Centenario: Μια μαύρη με κόκκινες λεπτομέρειες, και μια κίτρινη. Με τις επιλογές εξατομίκευσης που δίνει η Lamborghini και λόγω της φύσης του αυτοκινήτου, υποθέτουμε ότι καμία Centenario δεν θα είναι ίδια με κάποια άλλη.

Τώρα μένει να δούμε πόσα από τα 40 αυτοκίνητα θα εξαφανιστούν για πάντα σε ιδιωτικές συλλογές και πόσα τα βλέπουμε να βολτάρουν στους δρόμους του Λονδίνου, του Μονακό, του Ντουμπάι κ.λπ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube