Νέα Lamborghini Centenario Roadster, αλλά δεν την προλάβατε… [φωτό + video]

Νέα Lamborghini Centenario Roadster, αλλά δεν την προλάβατε… [φωτό + video]

Είναι όλο μυς και κάρμπον, όμως και τα 20 κομμάτια που θα παραχθούν έχουν ήδη προπωληθεί…

Η επίσημη γραμμή είναι ότι η Centenario Roadster αποτελεί ένα ακόμα μέρος του εορτασμού των 100 χρόνων από τη γέννηση του Ferruccio Lamborghini – εξ ου και το όνομα.

Καθώς και τα 20 αυτοκίνητα έχουν ήδη προπωληθεί αντί 2 εκατομμυρίων ευρώ έκαστο, προ φόρων, η Lamborghini γιορτάζει και σε πιο πρακτικό επίπεδο. Εμείς ας αρκεστούμε στο να θαυμάσουμε το εξωπραγματικής εμφάνισης ιταλικό ρόουντστερ.

Ας αρχίσουμε την περιγραφή από τα πιο βαρετά – για μας τους βενζινοαίματους – στοιχεία: Η Centenario Roadster έχει στάνταρ ένα high-tech σύστημα infotainment με οθόνη αφής 11 ιντσών, Apple CarPlay, δύο κάμερες (έξτρα) και σύστημα τηλεμετρίας. Το αποκλειστικό χρώμα Argento Centenario του αυτοκινήτου που παρουσιάστηκε στο Pebble Beach είναι σίγουρα εντυπωσιακό, αλλά τη δική σας (αν είχατε προλάβει) θα μπορούσατε να την παραγγείλετε σε όποιο χρώμα σας έκανε κέφι.

Ας έρθουμε τώρα στο ζουμί, που είναι το πλαίσιο και το αμάξωμα εξολοκλήρου από ανθρακόνημα, και ο V12 των 770 ίππων που την κάνει την πιο δυνατή Lambo δρόμου όλων των εποχών. Η Centenario Roadster κάνει το 0-100 σε μόλις 2,9” και πιάνει τα 350+ km/h, περνώντας την Centenario Coupe που προηγήθηκε.

Η Roadster έχει σχεδιαστεί για τη βέλτιστη αεροδυναμική, με σημεία προσοχής το σχήμα του παρμπρίζ, τον αεραγωγό πίσω από τα προσκέφαλα και τον ενσωματωμένο διαχύτη. Η πίσω πτέρυγα εκτείνεται έως 150 mm και η γωνία της μεταβάλλεται σε ένα φάσμα 15 μοιρών για την καλύτερο συμβιβασμό κάθετης φόρτισης και οπισθέλκουσας σε όλες τις ταχύτητες.

Τέλος, την οδική συμπεριφορά βοηθάει και το σύστημα τετραδιεύθυνσης, που μειώνει την υποστροφή και αυξάνει τη σταθερότητα ανάλογα με τις συνθήκες.

Δείτε τώρα και ακούστε την Centenario Roadster στο video που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube