Νέο Genesis New York Concept [video]

Νέο Genesis New York Concept [video]

Το πρωτότυπο της πολυτελούς μάρκας της Hyundai προδιαγράφει αντίπαλο της BMW 3 Series.

H Genesis, η νεοσύστατη πολυτελής μάρκα της Hyundai, έδειξε πώς σκοπεύει να ανταγωνιστεί το νέο Audi A4, την BMW 3 Series και τη Mercedes-Benz C-Class, εκθέτοντας στη Νέα Υόρκη ένα πρωτότυπο με την ονομασία New York Concept.

To πρωτότυπο, που έχει τον κινητήρα μπροστά και την κίνηση πίσω, είναι το πρώτο Genesis που παρουσιάζεται αφότου ανέλαβε επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος ο Luc Donkerwolke, πρώην της Bentley.

Δεν δόθηκαν στοιχεία για το πώς λειτουργεί το υβριδικό σύστημα κίνησης του NY Concept, αλλά είναι σίγουρο ότι θα το έχουν και οι άλλες μάρκες του ομίλου, η Hyundai και η KIA.

Το New York Concept εφαρμόζει τη σχεδιαστική φιλοσοφία της «αθλητικής κομψότητας», η οποία έχει λανσαριστεί από διάφορα μοντέλα όπως το μεγάλο Genesis G90, και πιστεύεται ότι προδιαγράφει το επερχόμενο Genesis G70, ένα 4θυρο premium compact με το οποίο η εταιρεία ελπίζει να βάλει πόδι στην πολύ δύσκολη αυτή κατηγορία που κυριαρχείται από τους Γερμανούς.

Το NY Concept έχει μακρύ καπό και την καμπίνα μετατοπισμένη προς τα πίσω, σύμφωνα με την κλασική σπορ συνταγή. Την εικόνα του ενισχύουν η τονισμένη, όρθια μάσκα και οι λεπτοί αλλά έντονοι οριζόντιοι προβολείς. «Μια πραγματική μπροστομήχανη, πισωκίνητη διάταξη, με μεγάλη απόσταση από το ταμπλό έως τον εμπρός άξονα, είναι απαραίτητη για την πολυτελή σχεδιαστική μας γλώσσα», εξηγεί ο Donkerwolke.

Κάτω από τα κομψά εμπρός φώτα, αεραγωγοί οδηγούν τον αέρα μέσα από τους θόλους των τροχών. Οι χειρολαβές των θυρών είναι ενσωματωμένες στην τονισμένη γραμμή ζώνης του αμαξώματος και έρχονται πρόσωπο με τις πόρτες. Οι αεραγωγοί στο καπό και τα εμπρός φτερά υπογραμμίζουν τον σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Η μόνη τεχνική πληροφορία για το υβριδικό σύστημα κίνησης είναι ότι ο θερμικός κινητήρας θα είναι ένας 2λιτρος 4κύλινδρος τούρμπο βενζίνης που θα αποδίδει 245 ίππους και 33,5 kgm ροπής, και ο οποίος θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Αν προσθέσουμε στα παραπάνω και τους 100, ας πούμε, ίππους του ηλεκτροκινητήρα, θα έχουμε μια συνδυαστική ισχύ που υπόσχεται γρήγορες επιδόσεις.

Όσον αφορά στο εσωτερικό, η σχεδιαστική ομάδα έχει επικεντρωθεί στο να «καταργήσει κάποια από τα αρνητικά» που συνεπάγεται η αυξανόμενη ενσωμάτωση υψηλής τεχνολογίας και τα οποία επιβαρύνουν το μυαλό και πιάνουν πολύ χώρο. Το κυρίαρχο στοιχείο είναι μια «πλευστή» οθόνη 21 ιντσών που ενσωματώνει όλα τα όργανα οδήγησης και τις λειτουργίες πολυμέσων. Το τιμόνι είναι ανοιχτό στο επάνω μέρος του, για να φαίνονται καλύτερα τα όργανα, και υπάρχει ένα εμφανές αλλά απλό, κεντρικό πάνελ ελέγχου

Η βασική ιδέα για το εσωτερικό είναι να «θέσει ένα νέο σημείο αναφοράς για την εμπειρία του χρήστη και τον έλεγχο των λειτουργιών» με τη σχεδίασή του, η οποία κατά τους σχεδιαστές της Genesis δίνει μια ρεαλιστική ιδέα του πώς θα είναι τα εσωτερικά του μέλλοντος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube