Ένας γύρος με την Lamborghini Huracan στην πίστα της Imola [video]

Ένας γύρος με την Lamborghini Huracan στην πίστα της Imola [video]

Αυτή είναι η ταχύτερη έκδοση της Lamborghini Huracan, που αυτή τη φορά δεν θα λέγεται Superleggera αλλά Performante.

Αυτή είναι η ταχύτερη έκδοση της Lamborghini Huracan που έχουμε δει ξανά και ξανά σε δοκιμές εξέλιξης, να γυρίζει στο Nurburgring. Και ίσως μπορεί να το κάνει ταχύτερα από την 918 Spyder, διεκδικώντας το ρεκόρ των αυτοκινήτων παραγωγής.

Εκτός από την εκτεταμένη μείωση βάρους, το βασικό στοιχείο είναι το αεροδυναμικό πακέτο που η Lamborghini αποκαλεί Aerodynamica Lamborghini Attiva. Είναι ενεργό και αλλάζει το αεροδυναμικό φορτίο μέσω της λειτουργίας δύο flaps εκατέρωθεν της πίσω πτέρυγας. Αντί για κάποιο βαρύ υδραυλικό σύστημα, τη δουλειά κάνουν μικροί ηλεκτροκινητήρες. Σύμφωνα με το εργοστάσιο, εκτός από το μειωμένο βάρος, έχει και πολύ πιο άμεσο χρόνο απόκρισης, ως και πέντε φορές.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την πισωκίνητη Lamborghini Huracan LP580-2 [video]

Η Lamborghini χρησιμοποιούσε το όνομα Superleggera για την ελαφρύτερη και ισχυρότερη Gallardo με το κουπέ αμάξωμα, και το Performante για την αντίστοιχη ανοιχτή έκδοση. Με την Huracan που θα δούμε στο Σαλόνι της Γενεύης αλλάζει αυτή η πρακτική. Η Huracan Performante θα έχει 640 ίππους, από έναν βελτιωμένο V10 5,2 λίτρων. Πιο άγριοι εκκεντροφόροι, νέα εισαγωγή από τα αγωνιστικά του Super Trofeo και μια διαφορετική εξάτμιση, φέρνουν την αύξηση ιπποδύναμης κατά 30 άλογα. Βελτιωμένο σε ουσία και αίσθηση είναι και το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 ταχυτήτων.

Διαβάστε ακόμη Δοκιμάζουμε την πισωκίνητη Lamborghini Huracan LP610-4

Το βάρος είναι μειωμένο κατά 45 kg, τα 11 από τα οποία έχουν αφαιρεθεί από την εξάτμιση. Η οποία δεν βγαίνει πλέον χαμηλά και στα άκρα του πίσω προφυλακτήρα με τέσσερις απολήξεις. Αντίθετα βλέπουμε δύο κανόνια να πετάγονται ψηλά και στο κέντρο. Εκτός του αεροδυναμικού πακέτου, οι ρυθμίσεις ελατηρίων/αμορτισέρ και τα νέα λάστιχα εξασφαλίζουν περισσότερο κράτημα για καλύτερους χρόνους στην πίστα, ενώ επαναπρογραμματισμένο είναι και το ABS. Στην καμπίνα, το μάτι πέφτει στο γυμνό ανθρακόνημα που διακρίνεται σε όποια επιφάνεια δεν είναι καλυμμένη με alcantara και στη νέα διάταξη γραφικών της οθόνης TFT που παίζει τον ρόλο πίνακα οργάνων. Με κεντρική τεράστια την ένδειξη επιλεγμένης σχέσης και το στροφόμετρο σε μία καμπύλη μπάρα στο πάνω μέρος. Η εικόνα θυμίζει φυσικά τα αγωνιστικά GT και τα αυτοκίνητα F1 της δεκαετίας του ’90.

Πηγή Autoevolution, Sport Auto

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube