Ετοιμάζεται η πολλά υποσχόμενη Lamborghini Huracán Superleggera

Ετοιμάζεται η πολλά υποσχόμενη Lamborghini Huracán Superleggera

Η νέα κορυφαία έκδοση της Huracán θα είναι η ταχύτερη Lambo όλων των εποχών.

Ζυγώνει η ώρα της παρουσίασης της κορυφαίας έκδοσης Superleggera της Huracán που είχαμε δει πριν μερικούς μήνες να γυρνάει στο παλιό ‘Ring. Το ραντεβού με τη νέα κορυφαία έκδοση έχει οριστεί για την Έκθεση της Γενεύης και μαζί του θα φέρει πολλές εκπλήξεις.

Σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία, η νέα Huracán Superleggera έκανε νέο ρεκόρ γύρου για την φίρμα στο ‘Ring, «ρίχνοντας» ακόμα και στην Porsche 918 Spyder που γύρισε την θρυλική πίστα σε 6’ 57” 53.

Η Huracán Superleggera θα είναι ελαφρύτερη, έχει βελτιωμένη αεροδυναμική και προορίζεται να γίνει τα ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής που έχει γυρίσει την εμβληματική πίστα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τις Lamborghini Huracán LP610-4 & LP580-2 [video]

Ο υπεύθυνος του τμήματος έρευνας και εξέλιξης της Lamborghini, Maurizio Reggiani, επιβεβαίωσε ότι η αγριεμένη έκδοση της Huracán είναι ταχύτερη της Aventador SV που είχε γυρίσει σε λιγότερο από 7 λεπτά στην πράσινη κόλαση.

Σε δηλώσεις του κατά την διάρκεια της δημοσιογραφικής παρουσίασης της νέας Aventador S, ο κ. Reggiani είπε ότι θα μας δώσει όλες τις λεπτομέρειες της κορυφαίας αυτής έκδοσης στην Έκθεση της Γενεύης.

«Είναι ξεκάθαρο ότι κατά την διάρκεια εξέλιξης της Huracán Superleggera είχαμε «λοκάρει» στην κορυφαία απόδοση σε πίστα. Για τις κορυφαίες εκδόσεις των μοντέλων μας, η πίστα του Nurburgring αποτελεί σημείο αναφοράς», είπε ο κ. Reggiani.

«Καταφέραμε να επιτύχουμε κάτι εντελώς διαφορετικό και προηγμένο σε σχέση με αυτό που αναμέναμε. Μπορώ να σας πω μόνο ότι αποκτήσαμε μεγάλα νέα από τις δοκιμές μας», συνέχισε λέγοντας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Lamborghini Aventador SV σπάει τα χρονόμετρα στο Nürburgring [video]

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κορυφαία έκδοση επιδόσεων της Huracán θα κάνει ακόμα μεγαλύτερη χρήση ανθρακονημάτινων εξαρτημάτων που θα ρίξει το βάρος περίπου 100 kg, με τον V10 να αποκτά ακόμα περισσότερη δύναμη.

Τέλος, ο Stefano Dominecali, CEO της Lamborghini, είπε ότι ο Nurburgring αποτελεί για αυτούς το Άγιο Δισκοπότηρο. Και συνέχισε το αφεντικό της Lambo λέγοντας «Το να είσαι δυνατός εκεί, είναι κάτι πολύ σημαντικό. Σε στιγματίζει και σε πιστοποιεί. Είναι σημαντικό να παρέχεις εύσημα σε ένα αυτοκίνητο, μια ιστορία».

[Πηγή motoring]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube